02.12.2019 | 1:20
Джамбазки: Няма да бъдем принудени да ратифицираме Истанбулската конвенция
Ньойският диктат е позор за Европа, заяви евродепутатът

Искам да успокоя всички и да кажа, че България няма да приеме Истанбулската конвенция, защото това е незаконодателен акт – една резолюция, която не значи нищо. Това, което се опитват да направят, е да променят нашия начин на живот, защото сега е модерно да си „за“ Истанбулската конвенция, за еднополовите бракове и за всички тези странни отношения.

Това сподели в телефонен разговор в предаването „Лице в лице“ по bTV евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Коментарът му е по повод приетата от ЕП резолюция относно присъединяването на евросъюза към Истанбулската конвенция. Текстът не е законодателен, но призовава седемте страни членки на Европейския съюз, които са я подписали, но още не са я ратифицирали, да го направят без отлагане. Тези страни са България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Словакия и Великобритания.

Ангел Джамбазки обаче е категоричен, че за нас е важно единствено решението на Конституционния съд на Република България.

Истанбулската конвенция цели да прави пропаганда на джендър идеологията, а не да защитава жените. Никой не може да ни принуди за нищо. Насилието над жени е нещо отвратително и трябва да се наказва, но традиционното семейство се състои от мъж, жена и деца. Има далеч по-сериозни въпроси за решаване и обсъждане като здравеопазването, доходите, а не Истанбулската конвенция, допълни българският евродепутат.

Той коментира и 100-годишнината от подписването на Ньойския договор, който отнема територии, населени с българи от страната ни.

С отбелязването на тази черна годишнина целта ни е да покажем, че не сме забравили и не сме простили. Това е Ньойски позорен диктат. Втората световна война е резултат от този диктат. Победителите, водени от своите низки желания, направиха този позорен диктат, каза Ангел Джамбазки и заяви, че Западните покрайнини трябва да бъдат върнати на България.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране