08.07.2021 | 16:56
Джо Байдън поздрави Румен Радев и министър Кирил Петков
Посочва, че САЩ подкрепя инициативата "Три морета"

Съжалявам, че не съм с вас на живо, но се възползвам от тази възможност да кажа, че САЩ подкрепят инициативата „Три морета“. Благодаря на президента Румен Радев и на министър Кирил Петков, че са домакини. САЩ ви подкрепят във всяка стъпка, ангажираме се да могат да се подобрят връзките във вашия регион и с институциите, за да може Европа да изпълни отколешната си цел – да е обединена, да работи и да живее в мир. Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън във видеообръщение към участниците в VI-ата среща на върха на инициативата за регионално сътрудничество „Три морета“, която започна днес в София.

Байдън посочи, че САЩ подкрепя инициативата „Три морета“ и отбеляза, че има невероятен потенциал да се подобри просперитета на този регион и на целия свят.

Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си, да се инвестира в добра инфраструктура по прозрачен начин, включително чрез инициативите по „Три морета“, да се изкорени корупцията, заяви президентът на САЩ.

Като работите заедно, ще укрепите суверенитета, ще се укрепи енергийната сигурност и всички граждани на региона ще могат да се конкурират и да процъфтяват, за да може светът да е по-сигурен, да няма държави, които саботират други с кибер атаки. Можем да го постигнем заедно, заяви той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране