29.11.2022 | 20:32
Диана Димитрова да каже името на насилника, за да спаси други жени (СНИМКИ)
„5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба!?"

В множество коментари в социалната мрежа Фейсбук, потребители настояват и молят актрисата Диана Димитрова, да разкрие името на човека, който я е насилил, след като тя вчера направи признанието си.

Това, което тя разкри е, че преди 5 години е била подложена на насилие по време на снимки, а свидетели са станали 30 души от екипа на продукцията.

„5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба!? Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този… човек да ме “докосне“ по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми.

Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора с които работих тогава и станаха свидетели, предпочетоха да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди.

Защо избрах това?

Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой, щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително“, написа Диана Димитрова на фейсбук страницата си в понеделник. И придружи признанието си с ужасяващи снимки на нараняванията, които й е нанесъл насилникът.

Диана Димитрова обаче не назова името на насилника.

Диана Димитрова

За часове под признанието на актрисата се изсипаха стотици коментари. Повечето от тях изразяват подкрепа, но я призовават да обяви името на насилника, за да няма нови жертви.

„Диана, отново показвате силен дух и благородство! Изключителна актриса! А, това, което сте преживяли е истински ад! Но, както се вижда, лесно не могат да Ви уплашат! По-лошото е мълчанието на останалите. С него, човек много трудно се бори. Недоумявам всеки път, когато се сблъскам с това малодушие, а често ми се случва!

 

 

1 коментар

  1. […] Постът на Диана Димитрова отпреди няколко дни, в който … провокира редица версии, една от които, че насилието е дело на колегата й Юлиан Вергов. […]

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране