09.01.2022 | 18:53
Дончева: Гешев е прекалено зависим от кръговете на Пеевски и Борисов, затова ще им бъде лоялен (ВИДЕО)
До смяната на главния прокурор ГЕРБ ще има сериозен защитник, обясни тя

„Отмяната на караула във властта и всичко сътворено от ГЕРБ е тежка демонстративна корупция и пълно оттегляне на съдебните и правоохранителните органи от тематиката, затова е изисквало намесата на новите органи. Присъствието на марионетките на ГЕРБ в съдебната власт е все още значително. До смяната на главния прокурор ГЕРБ ще има сериозен защитник. Няма да се направи нищо, засягащо интересите им – както на Борисов, така и за Нанков и други министри. Това заяви в предаването „На фокус“ по Нова телевизия лидерът на „Движение 21“ и политик Татяна Дончева.

За нея парламентарната група на БСП е посредствена. „Нинова искаше лакомо да влезе в правителството. Кирил Добрев има достатъчно прегрешения към БСП, имаше няколко председатели, които ако бяха обективни, нямаше да го правят важен фактор. Крум Зарков има качества, но шансовете не зависят от това. Корнелия Нинова няма да поиска да си тръгне, ако ще да остане сама на кабинета си със стола си. Тя е вманиачена по този стол. На Конгреса ще каже „оставка идва от оставам“, смята тя.

Тя определи Иван Гешев като чист оперативен работник от милиционерското училище. „Аз и Движение 21 сме отворени за сътрудничество и съвет към новата власт“, разкри Дончева.

По думите ѝ кюлчетата от снимките с Борисов, както и барселонската къща са много драстична работа. „Гешев е прекалено зависим от кръговете на Пеевски и Борисов. Той не е играч, който ще смени коня в движение или ще се хвърли в обратния влак. Борисов е подбрал постове с хора, които държи, затова Гешев ще бъде лоялен“, подчерта Дончева.

Делото срещу Тошко Йорданов за обезщетение по граждански ред още няма дата. „Всички мераклии за министри трябва да бъдат удовлетворени. Желая успех на Радостин Василев в спорта. Само едно нещо ще кажа – няма спортни адвокати“, посочи тя.

Цялото интервю

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране