23.09.2020 | 20:21
Дончев: Няма никакъв проблем да подам оставка, ако се стигне до експертен кабинет
Нито съм строил апартамента му, нито съм писал статии по темата, за да му навредя, отговори той на Цветан Цветанов

Единственото нещо, което съм искал да стана и не съм успял, е да бъда пилот. Нямам навик да говоря лоши работи за бивши колеги. Въпросът е как аз съм сторил нещо лошо на г-н Цветан Цветанов и с какво съм му навредил. Аз нито съм работник, за да участвам в строежа на неговия апартамент, нито съм журналист, за да напиша статия по темата. Апартаментът му съм го виждал само на картинка и не съм му ходил на гости. Имам достатъчно много работа, за да се занимавам с подобни интриги. Факт е, че структури на ГЕРБ и бивши членове на партията са в основата на новата формация на г-н Цветанов, но това не означава, че той ще отнеме от подкрепата към ГЕРБ.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ вицепремиерът Томислав Дончев, който отговори на думите на Цветан Цветанов в същото предаване, че той и Георги Харизанов са го забъркали и злепоставили в скандала „Апартамент гейт“. Вицепремиерът коментира и нестихващите протести в страната.

„Нелепо е да се твърди, че няма политическо и обществено напрежение и противопоставяне. В момента обществото е разделено. Онзи ден в планината ми се случиха и двете неща – едни момчета ми казаха – не забравяйте да подадете оставка, а други момчета ми казаха – не ни предавайте. В момента българи са изправени срещу българи. Няма как да коментирам предложението на г-н Каракачанов, защото не съм запознат в конкретика с него. Да, то звучи интересно, но не мисля, че един ескпертен кабинет ще свали напрежението. Най-големият въпрос е за отговорността – кой ще носи отговорност за решенията и действията на един такъв кабинет. Няма никакъв проблем да подам оставка, ако се стигне до експертен кабинет“, категоричен бе Дончев.

„Не може едно правителство да управлява на инат и целта му да е да оцелява. Наясно сме, че в момента търпим политически загуби и уадри заради оставането във властта. Има достатъчно доказателства, че можем да носим политическа отговорност. Подавали сме два пъти оставка. Единият път нямаше никой на улицата. Не смятам, че някой може да ни упреква, че управляваме на инат. Първите европейски средства, които ще дойдат директно в страната, ще се управляват от следващото правителство. Тези средства ще са тук в средата на следващата година. Никой не може да обвинява, че стоим на власт зради тези европейски средства. Аз подкрепям с две ръце идеята разпределението на европейските средства да се обвързва със спазването на върховенството на закона“, добави Дончев.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране