14.09.2019 | 0:01
Ето кой забърка скандала в БНР!
Депутатка от ДПС заплашвала шефа на радиото заради Силвия Великова

ДПС стои в основата на кризата в Българското национално радио (БНР), довела до временното спиране на програма „Хоризонт“ и последвалите проверки, разпоредени от главния прокурор Сотир Цацаров. Това пише сайтът „Риикошет“, като се позовава на източници от обществената медия, станали свидетели на безогледния натиск от една уж опозиционна партия. Информацията бе потвърдена от хора от близкото обкръжение на премиера Бойко Борисов, който е бесен, че десните партии го обвиняват за скандала със Силвия Великова.

По заповед на свой „корпулентен“ колега, в сряда депутатката от ДПС Велислава Кръстева е заплашвала генералния директор Светослав Костов.

В над 3-часов телефонен разговор, тя настоявала шефът на радиото да отстрани Силвия Великова като водеща на сутрешния блок „Преди всички“ и да й бъде отнет съдебният ресор. Депесарката обяснявала, че журналистката е превърнала предаването в „протестърско“, че си е позволявала непрекъснато да атакува бъдещия главен прокурор Иван Гешев и призовавала слушателите да участват в протестите срещу него. Отстраняването на т. нар.“протестъри“ от БНР очевидно е било обещано от Костов, за да получи подкрепата на ДПС за шефския пост. Поради тази причина той увещавал прислужницата на корпулентния депесар, че ще изпълни обещанието си в удобен момент. Свидетели на срамната случка от БНР уточняват, че по време на разговора пълничкият Костов се изпотявал многократно – бършел челото си със салфетки и поръчвал на секретарката бутилка след бутилка минерална вода.

След това Светослав Костов наредил на временния шеф на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев да отстрани Силвия Великова като се вайкал, че е подложен на огромен натиск, че „или я свалят, или ще съсипят радиото и лично него ще го сготвят“, разказват журналисти от БНР.

Куриозното в случая е, че в четвъртък новината се подема най-вече от „Свободна Европа“, където работи скритата лимонка на ДПС в протестърските среди Полина Паунова. Чрез нея и Антикорупционния фонд движението прокара платеното разследване „Апартаментгейт“, довело до отстраняването на Цветан Цветанов от ГЕРБ, който от години работеше усърдно с смесените райони и отнемаше гласоподаватели на ДПС. „Свободна Европа“ лансира тезата е, че Бойко Борисов кадрува в БНР и си отмъщавал на Силвия Великова. Версията е мултиплицирана безкритично от всички т.нар. „протестърски медии“

В четвъртък се намесва премиерът, който лично се обажда на журналистката от БНР, за да й съобщи, че отстраняването й е отменено.

В петък програма „Хоризонт“ спира излъчването си, и това дава основание на напълно контролираната от ДПС прокуратура да влети в скандала в държавното радио.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране