12.05.2020 | 1:44
ГЕРБ ни залостват в България!
Ангелкова измисли как да привлече повече туристи по Черноморието

Министърът на туризма Николина Ангелкова предупреди българите, които изберат да почиват в Гърция или Турция, че след завръщането си у нас ще трябва да останат в 14-дневна карантина.

Ангелкова присъства на обсъжданията в парламентарната правна комисия на промените в Закона за здравето.

Сред предложените промени има и такива, които подкрепят местния туризъм.

Министър Ангелкова припомни, че ситуацията е изключително динамична и все още се очакват указанията на Европейската комисия за въвеждането на единни здравни стандарти.

„Най-важното в момента е проследяването на разпространението на коронавируса, за да се прецени как ще се отворят границите за туристите“, каза Ангелкова и призова българите да изберат родните курорти.

По-рано премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш у нас. По време на разговора са били обсъдени прилагащите се противоепидемични мерки в сектора във връзка с разпространението на COVID-19.

Представителите на ресторантьорите и хотелиерите са изложили своите виждания и предложения за функционирането на заведенията в условията на пандемия. По време на срещата са били дискутирани и допълнителни мерки в подкрепа на сектора у нас.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране