13.06.2019 | 15:21
Запечатаха кабелна телевизия RN – Канал 0
Операцията е по сигнали на 2 национални телевизии за излъчване на чуждо съдържание

Бургаската телевизия РН е запечатана, а в момента се извършва описване и изземване на техниката, съобщи на извънреден брифинг зам.-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова.

През 2018 година в Районна прокуратура Бургас, са постъпили множество сигнали, че през мобилно приложение са излъчвани платените канали, обясни прокурор Йовита Григорова.

От думите й стана ясно, че сигналите идват от “две национални телевизии”, вероятно тя визира Нова ТВ и бТВ. Нова ТВ е собственик на платените спортни канали от групата Диема, а бТВ – на филмови и развлекателни.

“В края на септември 2018 година, е образувано досъдебно производство за извършено  престъпление по чл.172а, ал.1 – против интелектуалната собственост. Предвид продължаваната престъпна дейност, е пристъпено към действие на незабавно преустановяване на тази дейност. Извършени са действия по претърсвания и изземвания”, каза още Йовита Григорова.

В акцията са участвали служители на кибер сигурност, НАП и Комисията за регулиране на съобщенията.

По думите на Йовита Григорова са причинени значителни финансови щети – няколко милиона лева. Конкретната сума все още се уточнява, не е изключено преквалифициране на обвинението и привличане на обвиняемо лице.

Информация от “Флагман”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране