16.05.2020 | 20:35
За Борисов bTV е „Божков тв“, телевизията му отвърна
Премиерът се ядоса

Пошлата и гнусна кампания на медиите на ДПС и ГЕРБ срещу bTV и неудобни журналисти е поръчана от премиера Бойко Борисов. Това стана ясно от поредните нервни изблици на Бойко Борисов днес в Хасковско, където той „инспектира“ строителството на газовия интерконектор България-Гърция.

Там го чакаха журналисти, които изнервения от скандалите премиер не очакваше. На въпрос за акциите на „Левски“, които са джиросани на негово име, премиерът цитира дядо си. „Насила може да вземеш, но насила не можеш да дадеш. Това беше подигравка, защото е ясна целта. Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така без да ме питате ?!“, ядоса се Борисов на репортерката на bTV, която репликира, че явно законът го позволява. „На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас! „Няма на Божков ТВ да се хвана на въпроси! Извинявам се“, възмути се Бойко Борисов.

Той поясни, че акциите не са на негово име и не желае да бъде вкарван в тези игри.

Отговорът на bTV не закъсня:

Вчера и днес в българското медийно пространство се появиха неверни твърдения. Ето фактите от bTV Media Group:

1. „Национална лотария“ беше рекламодател в NOVA Broadcasting Group, bTV Media Group и други медии. „Национална лотария“ беше лицензирана от държавата. Компанията беше един от многото рекламодатели.

2. Новините и актуалните предавания на bTV Media Group са абсолютно обективни и безпристрастни. bTV Media Group се придържа към фактите, а ръководството на компанията нито е имало близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани.

В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии. bTV работи по най-високите журналистически стандарти, като отразява новините и събитията по обективен и безпристрастен начин.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране