13.02.2020 | 1:24
За ГЕРБ всичко е безплатно: Борисов подари на партията си два етажа от малкото НДК
Макар и скандално, решението на Министерски съвет е напълно законно

Министерският съвет, управляван от Бойко Борисов, подари на Политическа партия ГЕРБ, управлявана от Бойко Борисов, два етажа от възможно най-централната сграда в София – Малкото НДК, за безвъзмездно ползване за срок от 10 години.

Безпрецедентното решение беше гласувано днес от Министерския съвет и съобщено от Правителствената информационна служба в графата „Правителството се разпореди с имоти“, след обстоятелственото изброяване на 3 стаи в Перник и работилница в Харманли, пише Offnews.bg.

Макар и скандално, решението на МС е напълно законно.

Когато партийната субсидия беше намалена от 11 лева на 1 лев, депутатите гласуваха партиите, получили над 1% да имат право на безплатни офиси.

По-късно субсидията беше увеличена от 1 на 8 лева, но текстът за безплатните офиси остана. Досега не е публично известно някой преди ГЕРБ да се е възползвал от него. От 1990 г. насам партиите ползват преференциални наеми за офисите си, многократно по-ниски от пазарните цени.

Тази седмица кметът на Перник Станислав Владимиров беше бурно приветстван заради решението си да изземе от партиите всички атрактивни общински имоти в центъра на града. Оказа се, че само ГЕРБ ползва помещенията за партийни цели, а всички останали партии са ги преотдали за кръчми и магазини. От спирането на далаверата се очаква приходите на общината да се вдигнат с 300 000 лева, които Владимиров обеща за детски спорт.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране