19.01.2023 | 15:25
Зеленски: Жив ли е Путин, кой въобще взема решения?
"Не разбирам как може да обещаете на европейските лидери едно нещо, а на следващия ден да започнете пълномащабно нахлуване в друга държава"

“Не съм сигурен кой е този руски президент, когото показват по телевизията и жив ли е въобще Путин”. Това каза украинският лидер Володимир Зеленски в Давос.

Той отбеляза, че Москва толкова често променя позицията си по мирните преговори с Украйна, че се е стигнало до ситуация изобщо да не е ясно с кого се водят разговори и за какво.

“Не съм сигурен, че президентът на Русия, който понякога се появява – телевизионерите ще ме разберат – кой е той. Не мога съвсем да разбера това той ли е и кой взема решенията, какъв кръг от хора“, каза Зеленски, цитиран от УНИАН.

“Не разбирам как може да обещаете на европейските лидери едно нещо, а на следващия ден да започнете пълномащабно нахлуване в друга държава. Просто не разбирам съвсем с кого си имаме работа…” , подчерта президентът. На открития на 16 януари в Давос Световен икономически форум 2023, който ще продължи до 20-ти януари, не присъства руска делегация.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране