02.02.2020 | 0:32
Иван Костов за Цветомир Найденов: Някакъв човек си бръщолеви някакви неща
Той явно не разбира от политика

Шефът на компания Ефбет и миноритарен акционер в Еврофутбол – Цветомир Найденов даде интервю за предаването „Тази Сутрин“ по бТВ по повод седемте обвинения на прокуратурата спрямо Васил Божков, които по думите му са инициирани от предадени от него доказателства.

В интервю за Общество ОРГ той заяви: „Поканете Иван Костов и го питайте за Васил Божков. Попитайте го защо оттеглиха кандидатурата на Орешарски за кмет на София“, заяви Найденов. Въпросното изказване е препратка към далечната 2003 г., когато СДС (с председател Надежда Михайлова по това време) оттегля Пламен Орешарски като кандидат за кмет на София.

Ето какво заяви Иван Костов:

– Г-н Костов, предполагам сте запознати с изказванията на г-н Найденов от днес, че вие може да разкажете повече за г-н Божков, за оттеглянето на г-н Орешарски от кметския пост на София през 2003 г. Търсим Ви в това ви качество – да ни разкажете.
– Ама защо мен? Кандидатурата е била оттеглена от г-жа Надежда Михайлова.

– Защо тогава г-н Найденов каза медиите да попитате Вас?
– Аз не знам този човек защо така говори. Явно не разбира от политика. Това е било нейно решение, аз може и да знам нещо, но защо аз да говоря за решения, които не са мои?

– Какво знаете Вие?
– Е, какви спомени да имам отпреди 17 години. Аз съм сигурен, че и ако се поразтърсите из пресата оттогава ще видите аргументите. Сто процента ги има.

– Защо смятате, че г-н Найденов посочи именно Вас, че знаете повече?
– Откъде да го знам. Изобщо не го познавам този младеж.

– Информиран ли сте за това изказване по Ваш адрес от тази сутрин?
– Не, нямам представа и не ме интересува. Някакъв човек си бръщолеви някакви работи, явно и той не знае. Те всички хора ме споменават по някакъв повод.

– А Вие познавате ли г-н Васил Божков?
– От 89 г. не сме се виждали. Много отдавна Той е завършил математика и аз съм завършил това и така.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране