05.02.2023 | 12:27
Иван Христанов напуска „Продължаваме промяната“!? (ВИДЕО)
Към този момент няма входирана декларация към изпълнителния съвет, заяви Венеция Ангова

Бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов напуска „Продължаваме промяната“ и няма да бъде в листите за следващите извънредни парламентарни избори. Това съобщи съпартийката на Христанов Венеция Ангова пред bTV.

„Той ще следва своите амбиции в личен порядък. Христанов даде своя принос за каузата на „Продължаваме промяната“, но всеки е свободен да избира как ще продължи напред“, добави тя.

По думите на Ангова към този момент няма входирана декларация към Изпълнителния съвет на партията.

В последния ден на 48-то Народно събрание Иван Христанов публикува видеопост в своя фейсбук профил. Във видеото той говори за разочарованието си от всички политически лидери и за нужда от такива, които „могат да създават обединителни каузи“.

Венеция Ангова каза още, че „Продължаваме промяната“ в коалиция с ДБ ще се бори за първа политическа сила на предстоящите предсрочни избори.

„Намеренията на ГЕРБ, ДПС и БСП са да формират мнозинство в зависимост от резултата на изборите. Ние в момента се коалираме с ДБ и ще се борим за първа политическа сила. Това ще бъде основната бразда кое обединение ще бъде по-голямо след тези избори“, допълни тя.

Според нея има новата задруга между ГЕРБ, ДПС и БСП, която ще се опита да убие опонентите си с още едни избори.

„Ние видяхме, че те имат намерение да се коалират. Дори чухме, че Мустафа Карадайъ има намерение да влиза в управление, а това много рядко се случва за ДПС. Вече има някакви договорки, за които ние официално не знаем. За мен 48-ото Народно събрание беше само на първо четене. Направих справка и видях, че 27 законопроекта са приети само на първо четене, сред тях е и антикорупционният закон, който чака три месеца, за да бъде вкаран на второ четене“, каза още Венеция Ангова.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране