21.01.2022 | 15:26
Изпълкомът на БФС вади клубове заради натиск от кметове
Една трета от подкрепилите Бербатов за нов изборен конгрес подали и декларации, че искат ръководството от октомври да остане

Сериозна опасност грози доста клубове покрай набиращото все по-голяма сила разделение в родния футбол, породено от силната амбиция на Димитър Бербатов да поеме управлението на БФС. На заседание на изпълкома през следващата седмица може да се стигне до прекратяване на членството на няколко клуба.

Причината е, че при проверката на документите във внесената от екипа на легендарния нападател подписка има установени и конкретни доказателства по сигналите за натиск от кметове и общински ръководства.

Според информация на в. „Мач Телеграф“ от комисията, разглеждаща документите, някои от изходящите номера на декларациите са от деловодствата на кметства и общини, а не на самите дружества. Това противоречи на устава и може да доведе до сериозни санкции за отборите.

Ако бъдат изключени от системата на БФС, те няма да могат да ползват субсидиите от местната власт и ще могат да обжалват решението едва на следващия конгрес. Проверката продължава и бройката на застрашените може да нарасне.

В същото време около една трета от подписалите се в подкрепа на искането на Бербо за нов изборен конгрес впоследствие са подали и други нотариално заверени декларации пред областните и зоналните съвети на централата, в които твърдят, че искат избраното през октомври ръководство да продължи да изпълнява функциите си.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране