13.10.2021 | 19:09
Има риск сметките на парламента да бъдат блокирани заради Пеевски
Групировките, които са обрали държавата, изкарват в центъра на София камиони и протестират срещу служебното правителство и президента Радев, каза Осман Октай

Провокацията с Делян Пеевски е тотално блокиране на цялата държава. Това заяви пред БНР политическият анализатор и бивш заместник-председател на ДПС Осман Октай.

Пеевски е издигнат за водач на две листи на ДПС – във Велико Търново и Благоевград. През юни американските власти го санкционираха по Глобалния акт „Магнитски“, а този месец името му изскочи от международното разследване за офшорки „Пандора пейпърс“.

Според Октай заради санкциите се рискува банковите сметки на парламента да бъдат блокирани.

„ДПС получава субсидия от БНБ чрез Министерство на финансите – могат да бъдат блокирани тези сметки. ЦИК трябва да внесе пари на ДПС като участник в изборите – могат да бъдат блокирани сметките на ЦИК. Мафията до такава степен агресивно играе около Бойко Борисов и около Ахмед Доган“, допълни Октай, който е член на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат.

Той подчерта, че „със зависимостите, които Пеевски разполага върху Доган, налага своето номиниране в тези листи. Така трябва да се приеме номинирането му за водач на две листи за парламентарните избори”.

Октай коментира и кандидатпрезидентската надпревара, той определи призива за обединение на нацията като отказ да се търси сметка от бившите управляващи за корупцията:

„Групировките, които са обрали държавата, изкарват в центъра на София камиони и протестират срещу служебното правителство и президента Радев. Затова собствениците на протестиращите фирмите се крият. Това са контролирани протести. (…) Целта е да се дестабилизира държавата и мафията да не позволи да се отвоюва превзетата от нея държава”.

Политическият анализатор изказа мнение, че Мустафа Карадайъ – лидер на ДПС и кандидат на партията за президент, е „употребен от мафиотския модел, който се крие зад Доган”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране