21.10.2020 | 22:33
И бащата на шефа на „Зелените“ Владислав Панев е бил агент на ДС
Панчо Панев е работил за комунистическата служба под псевдонима "Роза"

Агент на Държавна сигурност (ДС) се оказа бащата на съпредседателя на партия „Зелените“ Владислав Панев.

Според информация, обнародвана от Комисията по досиетата, Панчо Вълков Панев е работил като секретен сътрудник за тайните служби на комунистическа България. Вербуван е от Окръжната структура на ДС в Хасково през ноември 1980 г. Панев-старши е съдържател на явочна квартира в съседното градче Димитровград. В архивите на ДС е известен с псевдонима си „Роза“.

Бащата на десния политик е разкрит от Комисията по досиетата при проверката на миналото на общинските съветници. Роденият през 1948 г. в село Длъгнево Панев е общинар в периода 1995 – 2003 г. от местния парламент на „работническия град“.

Панев – старши е бил изпълнителен директор на приватизирания завод за климатична техника „Климатех“. Синът му го прави и акционер с 40% от компанията си „Статус капитал“.

Владислав Панев е поредният десен политик с комунистическо потекло. Такива са Христо Иванов, Иво Мирчев, евродепутатът Александър Йорданов, лидерът на СДС Румен Христов, бизнесменът и политически инженер Иво Прокопиев, гуруто на десните Иван Кръстев и т.н. и т.н.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране