09.09.2019 | 0:31
Какво ще работи Мая, ако загуби изборите в София?
Ще влезе в битката като безработна и… може да остане безработна след края на състезанието

Мая Манолова взе прогнозираното от обществото решение – ще се състезава за кметския стол на София, въпреки че в Кюстендил би спечелила още на първи тур. Няма да излиза в неплатен отпуск, а ще подаде оставка като омбудсман.  Ще влезе в битката като безработна и… може да остане безработна след края на състезанието. От престижната позиция на омбудсман изведнъж ще  пропадане в нищото.  Ще слезе от политическия афиш за неопределено време, ще престане да бъде атрактивна за медиите и публиката, ще се обрече сама на забвение, затваряйки се в адвокатската си кантора.

Никой сериозен политик няма да си причини подобно невзрачно бъдеще, дори да съществуват само 10% вероятност от провал. Особено телец като Мая Манолова. Телците, както знаем, са практични до мозъка на костите си и не предприемат рискови начинания, ако нямат гаранции, че ще спечелят по един или друг начин.

При победа на Манолова сюжетът е ясен – ще възнагради с постове всички партии и обществени групи, които са я подкрепили. Ще се случи същото като при формиране на кабинета „Орешарски”  –  червените и други кандидати за чиновници ще надвишават с пъти административните позиции в Общината.

Но, както казва журналистът Любомир Кольовски, и Мая няма да може да реши проблемите на софиянци и ще започне да трупа негативи от втория ден. Няма да може да запълни всяка улична дупка, да намали цените на градския транспорт и парното, да направи въздуха по-чист, да свали паркираните автомобили от тротоарите и да направи одобрявани от всички инфраструктурни ремонти. Тя ще пропада в същите ями, в които пропадаше и Фандъкова.

И все пак тя поема риска да си го причини, в това число и да загуби, а това означава само едно – вече се е подсигурила в случай на загуба.

Според коментари в мрежата, Манолова вече е договорила с Нинова бъдещата си съдба в случай на провал. Радев може да я изпрати посланик някъде или да я прибере при себе като съветник или някакъв началник отдел.  Може дори да й осигурят преподавателска кариера в някой подопечен на БСП ВУЗ. Ще получи със сигурност някакъв пост, с който да поддържа досегашния си стандарт на живот – всяка сутрин на фризьор, та дори това да доведе до ПТП, и редовен достъп да медии и предавания, така че ликът й да не избледнее с времето.

Вероятностите „Какво ще прави Мая, ако загуби?” са много, само една е невъзможна – в никакав случай няма да я оставят да се реди на опашка пред Бюрото по труда като безработна.  Гарнатирано й е от Нинова.

Една част от потребителите в интернет вече си задават тези въпроси и дори тръгнаха коментари по три основни въпроса:

1.Къде ще отиде Мая, ако загуби от Фандъкова?

2.На кой етап от кметуването високият рейтинг на омбудсман вече няма да й помага и ще трябва да се изправи очи в очи с недоволни софиянци?

3.Ако започне да отчита провали, дори да не зависят изцяло от нея, ще ползва ли за самозащита старата, но актуализирана нова опорка за сплашване. Например: „Ако много ме ядосат, ще се кандидатирам за…президент”?

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране