27.01.2020 | 16:11
Как Костадин Костадинов си купи имот за 100 000 евро от служителка на Борислав Гуцанов?
С чии средства е платен луксозният имот на председателя на партия "Възраждане" в село Константиново?

Как и по какъв начин Костадин Костадинов – председател на партия „Възраждане, се сдоби с апетитен имот във вилната зона на село Константиново?

Вместо да разпространява манипулации и лъжи за предстояща водна криза във Варна и за едва ли не страховитото положение с язовир Цонево и Камчия, в телевизия „Евроком“, нека сега бившият кандидат – кмет за Варна „Коцето“ да отговори как и по какъв начин на 10.12.2019 г. се сдоби с тузарски имот във варненското село Константиново, пита сайтът „Афера“.

Същото „Коце“ се заканваше как ще бори корупцията, ако стане кмет на Община Варна?!

Интересен факт е че на 10 декември 2019 г., веднага след местните избори, в които той бе кандидат – кмет за Варна, а Борислав Гуцанов (БСП) го подкрепяше яростно, Костадин Костадинов се е сдобил с къща в тузарски комплекс на брега на варненското езеро в село Константиново.

Имотът е вила на два етажа, с веранда, с площ 82 кв.м. Състои се от дневна с кухня, баня с тоалет на първия етаж, две спални, санитарен възел, тераса на втория етаж. Такъв подобен имот фигурира и в сайт за недвижими имоти, но при направената справка се оказа, че имота вече е продаден.

За този имот „Коцето“ е „платил“ 100 000 евро, като това е цената само за сградата във вилната зона. Тази зона в селото се нарича „Маймун дере“. (По-нататък напълно е възможно „историкът“ Костадин да преименува зоната на „Маймун река“ или „Шебек дере“, коментира варненският сайт).

Също така интересен факт е, че повече от месец собствеността на имота не е вписан в Кадастъра. А в имотния регистър има информация, че имота е продаден на 10 декември 2019 г. на Костадин Тодоров Костадинов, срещу сумата от 215 000 лева.

И сега следващият интересен факт. Както писахме по-горе, все още имотът не е вписан в кадастъра и се води на името на Невяна Руменова Иванова, която е продала имота на „Коцето“.

(Вижте документите на „Афера“ ТУК)

Коя е Невяна Руменова Иванова?

Разследване установи, че Невяна Руменова Иванова от 2010 г. е управител на фирма „Медийна компания“ ЕООД, занимаваща се с издаване на печатни и електронни издания. А до 2010 г. управител на същата фирма е Моника Владимирова Гуцанова, съпруга на Борислав Гуцанов. Реално фирмата си е на Моника Гуцанова, а проформа фирмата се води с управител Невяна Руменова Иванова.

Има доказателства в тази насока в Агенцията по вписвания. Уж от 2010 г. фирмата е с управител Невяна Иванова, а през 2013 г. има подадено заявление в Агенцията по вписвания и то с подписано пълномощно от Моника Гуцанова. И Агенцията по вписване дава указания да се подаде пълномощно не от Моника Гуцанова, а от Невяна Иванова.

И сега АФЕРА задава следните въпроси:

1.Как и по какъв начин Костадин Костадинов се сдоби с този апетитен имот в Константиново?

2.С чии средства е платен имота?

3.Защо точно този имот и от този купувач е купил имота?

4.Защо все още имотът в кадастъра се води на името на Невяна Руменова Иванова, при условие, че в имотния регистър вече е вписан на името на Костадин Тодоров Костадинов?

5.Кой е съсед на Коцето“, при условие, че вилата има близнак?

6.Кой е спонсорът на „Коцето“ ?

Днес кандидатът на БСП за кмет на Варна щурмува МРРБ с искане за оставката на министър Петя Аврамова. Заедно с 80-ина души той се опита да влезе в сградата на ведомството. И тук изниква въпросът: изпълнява ли поръчки на социалистите председателят на „Възраждане“ и плаща ли му Корнелия Нинова от уж „празната каса“ на „Позитано“ 20?

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране