29.06.2020 | 15:06
Кандидат за шеф на БФС хвърли бомба: Дадох пари на човек от Изпълкома да уреди мач (ВИДЕО)
Шефът на Марица със стряскащо разкритие за практиките във футбола ни

Неочакван кандидат за президентския пост на БФС се появи на хоризонта. Христо Христов, който е президент на третодивизионния Марица (Пловдив), заяви намерението си да се кандидатира за шеф на родния футбол.

Конгресът ще е през декември.

Босът направи това на пресконференция в столицата днес, а освен изненадващото за мнозина решение, говори и за тъмната страна на спорта у нас. Христов хвърли истинска бомба с разкритие за опит за нагласяне на мач, в който е замесен дори шеф на централата от настоящия Изпълком.

Ръководеният от него тим няма да играе във Втора лига през новия сезон, макар да имаше покана да го направи. Необяснимо и недобре аргументирано, в края на миналата седмица БФС предпочете Спортист (Своге) заради “по-добрата база” на клуба.

Именно това решение на родната централа явно е накарало Христов със свои методи да потърси промяна на порочните практики във футбола ни, за които говори.

“Когато бяхме част от “Б” група, дадоха пари в брой на член на Изпълкома, за да манипулираме футболен резултат. Името на човека ще кажа на Конгреса на БФС. Не ме е страх. Дадох му пари в брой.

На Конгреса ще кажа всичко. Готов съм да понеса отговорност. Има практика за манипулиране на маове. Ако се направи анализ на решенията на БФС ще видите, че няма никаква логика.

Аз лично съм дал пари в брой, които бяха приети на 200 процента”, разкри Христов случка, която вероятно е от последния престой на отбора в професионалния футбол – през сезон 2017/2018.

Марица тогава завърши на трета позиция в Югоизточната Трета лига и не успя да влезе по спортен път във Втора лига, а това не се случи и заседанието от онзи ден. Първият клуб на Христо Стоичков е една от големите школи за таланти у нас.

“Сумата не беше много голяма, а човекът няколко дни след мача ми я върна. Не завърши мачът както трябваше и аз си поисках парите обратно.

Механизмът е това, че човекът си предложи услугите. Аз съм дал парите и си признавам, че съм ги дал, но нямам документ. Говорим за дребни суми – от 5 до 20 хиляди лева”, добавя още кандидатът за наследник на Борислав Михайлов.

https://www.facebook.com/sportal.bg/videos/1091566607904131/UzpfSTE3OTgzMTI4NTM5NzU1MzoyOTg0MDkzMjAxNjM4MDAw/

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране