24.09.2021 | 17:18
Карадайъ: Рашков съблича и унижава хора под давление на Радев
"Те погазват основни конституционни и човешки права"

ДПС се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и заместник-председателят Ахмед Ахмедов регистрираха партията.

Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е до 17.00 часа на 29 септември 2021 г.

„Подадохме документи за регистрация на ДПС и за двата избори.

В тези условия на кризи за трети път отиваме на избори тази година. Заради това призивът ми към всички български граждани е да се отнесат много сериозно към тези избори, тъй като на тях трябва да изберем президент, който да е обединител на нацията, а не президент, който разединява и противопоставя политически сили“, каза Карадайъ на излизане от ЦИК.

„Не трябва да се допускат комунистически прийоми, каквито видяхме на изборите през месец юли – имаше полицейски произвол. Сега призоваваме всички български граждани да дават гласност на всяко нарушение и всеки полицейски произвол, който действа по заповед на служебния вътрешен министър, назначен от президента Радев.

Радев няма как да не знае, а може и да участва в указанията на Рашков, който целенасочено погазва конституционни права на български граждани – ограничавайки ги да гласуват, а нарушава и човешки права на български граждани – унижава ги, следи ги, съблича ги, обискира домовете, колите им и по улиците го обискира. Това е партиен апарат“, отсече Карадайъ.

Ще направим процедури за номинации в съответните срокове, според номинациите, ще регистрираме и кандидатите ни за народни представители и кандидатите ни за президент и вицепрезидент, ако има такива.

Но се обръщам към Радев и Рашков, с най-мракобесните комунистически приоми не е честно да печелиш избори и да се отнасяш към своите политически опоненти“, каза още лидерът на ДПС.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране