24.01.2023 | 21:59
Каракачанов: България е виновна, защото няма последователна политика по темата „Македония“
По думите му Скопие се опитва да измести фокуса на внимание след поредния брутален инцидент срещу българите в Македония

Според новините неофициално в списък на Република Северна Македония за забрана за влизане се споменават Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Андрей Ковачев, Милен Врабевски.

„Ако се случи, разбира се, защото засега са само слухове, това нито ще ми промени убежденията по българските национални интереси и Македония, нито ще ме накара да мисля по различен начин, но, за съжаление, няма да промени нищо и в междудържавните отношения между България и Северна Македония“ – това коментира Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш министър на отбраната, по БНТ.

По думите му Скопие се опитва да измести фокуса на внимание след поредния брутален инцидент срещу българите в Македония. Каракачанов припомни, че първо беше запален един български клуб в Битоля, след това бяха счупени прозорците на българския клуб в Охрид, след това беше стреляно срещу същия този клуб, след това беше пребит секретарят на този клуб.

„И когато това нещо няма как да бъде премълчано, Скопие вместо да каже „извиняваме се, най-накрая ще вземем мерки“, те се опитват пак да си измислят други проблеми“, коментира почетният председател на ВМРО.

На въпрос кой е виновен, за да стигне до този безпрецедентен тон и ситуация, Каракачанов беше категоричен:

„България е виновна, защото няма последователна политика по темата Македония може би от 44 година насам. България е проблемът и го казвам като активен участник в българския политически живот“.

Темата „Македония“ след промените беше сложена на 5-10 място като приоритет според Красимир Каракачанов.

„През всички тези години и българските политици, и медиите в България се сещат по темата „Македония“, когато някой бъде набит, когато някой българин бъде осъден като българин“, заяви Каракачанов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране