16.09.2023 | 9:54
Контрера: Подходът на Денков е абсурден, ПП-ДБ да спрат да лъжат хората
Номинираният за кмет на столицата от ВМРО е категоричен, че "сглобката" не се справя с управлението

„Влизаме в тази кампания с ясното съзнание, че ще се опитаме да вкараме един разумен разговор за София. По поведението на ДБ се виждаше, че правят кампания. Лошото е, че най-вероятно тази кампания ще бъде общовойскова с общополитическо безсъдържателно говорене и големия разговор за София ще бъде потулен. Битката за София не изглежда предрешена. Предполагам, че е въпрос на ден-два да разберем кандидата на ГЕРБ. Колкото повече време има за дискусия, толкова по-лесно столичани ще се ориентират кой какво предлага“, каза номинираният за кмет на столицата от ВМРО Карлос Контрера в студиото на „Денят ON AIR“.

Той изрази мнение за поведението на ПП-ДБ и заяви, че само преди няколко месеца тези, които сега управляват заедно, се обвиняваха във всякакви лъжи. Гостът определи подхода на акад. Денков като несериозен и абсурден – да управлява няколко месеца и все още да няма програма и споразумение.

„Те щяха да чегъртат модела ГЕРБ и да махат Борисов. Сега седнаха да управляват с него. Моят въпрос е следният – същото ли ще се случи със София? Дълбоко подозирам този възможен сценарии. Ако заподозрем, че има такава сглобка, това значи, че ще излъжат избирателите“, коментира Контрера в ефира на Bulgaria ON AIR.

Номинираният за кмет на столицата разказа и за гласуването на приетия бюджет за столицата. Той поясни, че няколко от съветниците на ДБ са се „извъртели като циркови артисти“ и в крайна сметка не са го подкрепили. Гостът поясни, че по време на дебатите се е видяло истерично поведение от ДБ и сподели, че ако бюджетът не беше приет, щеше да се стреля в тъмното, тъй като не е ясно дали общината ще продължи да работи след изборите.

На въпроса какви са плановете му за София, той не изненада с отговора си и се фокусира върху сигурността на кварталите, обеща по-голямо полицейско присъствие. След това отново се върна на темата за „промяната“ и работата, която са свършили за тези няколко месеца.

„Те не се справят с поскъпването на горивата и инфлацията. В момента хората не живеят добре, те не се чувстват сигурни. Това поражда гняв, защото те бяха излъгани, беше им обещано, че няма да виждат Борисов. Зрее огромно недоволство и се надявам да не се стигне до брутални протеста, защото прокурорите могат да си мислят, че контролират нещата, но нещата, но това не е съвсем така. Моят съвет към ПП-ДБ е да спрат да лъжат хората“, категоричен е Карлос Контрера.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране