13.08.2022 | 13:29
Кирил Петков: Борисов е правил много грешки и според мен престъпления
Той определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме промяната"

Докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, не можем да направим каквато и да е било коалиция с тях. Това заяви категорично лидерът на “Продължаваме Промяната” и доскорошен премиер Кирил Петков.

Петков участва в предаването „Седмицата“ по „Дарик Радио“. В предаването той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето на Борисов от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.

“ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техният лидер. Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен – той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина – ако я направим, той ще влезе в затвора”, заяви той.

“Би било много по-ценно да се говори другите политически партии дали са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас, както и да видим какви са политиките на тези партии. Но да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за два месеца, даже и по-малко, няма смисъл”, посочи Петков.

Също така няма смисъл да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения на 2 октомври”, посочи Петков.

Той потвърди решението да бъдат в коалиция с “Демократична България” при предстоящите избори, но посочи, че уточняват все още в какъв формат да се явят, така че да имат най-голям шанс за 121 депутати.

“Аз видях какво е да няма 4 депутати”, каза Кирил Петков.

Петков определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на “Продължаваме промяната”. Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК.

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия, няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме , че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков.

1 коментар

  1. Маргарита Петева каза:

    Според мен е целенасочено най – голямата парламентарна група да няма представяне в секциите пти гласуването ! Това определено е предпоставка за нечестни изборни. Какъв е мотива на ЦИК да има само ка ГЕРБ и ДПС ? Въпреки всички които пречат на промяната , тя ще продължи защото хората я искат ! Пълна подкрепа и победа на ПП !

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране