02.12.2019 | 1:13
Китай настоява за пълно отмяна на американските мита
Това са казали запознати източници, пожелали анонимност

Пекин настоява американските мита върху вносни китайски стоки за милиарди долари да бъдат отменени като част от каквато и да било „Първа фаза“ от търговско споразумение с Вашингтон. Това са казали запознати източници, пожелали анонимност пред китайския в. Global Times, цитирани от Reuters.

„Едно американско обещание да се откаже от митата, които е насрочено да влязат в сила на 15 декември не могат да заменят пълното отменяне на митата“, написало е китайското издание в Twitter. Global Times се издава от People’s Daily – официалният вестник на управляващата Комунистическа партия на Китай.

Във вторник американският президент Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон е „на финалната права“ към постигането на споразумение, което би потушило продължаващата от 16 месеца търговска война с Китай. Думите на американския лидер дойдоха няколко дни, след като китайският му колега Си Дзинпин изрази желанието си за сключване на търговско споразумение. Високопоставени търговски преговарящи от двете страни също са разговаряли отново и са постигнали съгласие да работят по оставащите въпроси.

Търговски експерти и хора, приближени до Белия дом, миналия месец обаче са коментирали пред Reuters, че подписването на първата фаза от споразумението може и да не се случи преди Нова година, тъй като Китай настоява за по-голямо отменяне на мита.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране