17.11.2021 | 23:11
Клошар тегли 18 млн. лева от парите за АМ „Хемус“ и умира
Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия починал от коронавирус

Изграждането на магистрала „Хемус“ все повече започва да прилича на хорър със съмнения за криминално престъпление. Оказва се, че клошар е изтеглил част от преведените авансово пари за строежа на магистрала „Хемус“, за които Бойко Рашков обясни, че са изтеглени в торби и чанти.

Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял да изтегли над 18 милиона лева от парите за Лот 5 на АМ „Хемус“, след което починал от COVID-19, съобщава Bird.bg.

Разследващият сайт съобщава, че за услугите на Миткриков му били обещани 20000 лв. Други над 11 милиона са изтеглени от ММА боец от името на други две фирми. В схемата са използвани общо 5 кухи фирми и четирима пълномощника. В източването на милионите участвали още три фирми. Едни и същи адвокати са обслужвали вписванията за трите фирми в Търговския регистър.

Именно Красимир Митриков е пълномощник на едната фирма, който по адрес е бил регистриран в с. Златия, област Монтана. Той е изтеглил 18 618 077 лв. и ги е предал на неизвестен човек, в който са се концентрирали всички пари изтеглени на каса от банка.

Според съседи на Митриков той е живял изключително бедно и е починал тази година от вируса. Преди това обаче се похвалил, че очаквал да му платят 20 000 лв.

Другите две филми са създадени от Ярослав Стаматов Илиев от село Казичене. Пълномощникът на двете фирми, който е изтеглил общо 11 242 408 лв., е Георги Стефанов Шкендов.

 

1 коментар

  1. […] очаквам да се появят много такива клошари по това разследване. Много се надявам да не умират често от COVID, разбирате […]

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране