01.12.2019 | 15:47
Кметицата на Дуръс подаде оставка заради езиков гаф
Вълбона Сако била доволна, че трусът е взел „само” 50 жертви

Кметицата на Дуръс Вълбона Сако подаде оставка след изявление по телевизията късно снощи. Сако вероятно по грешка заяви, че е доволна, че трусът е взел „само” 50 жертви.

„Това беше катастрофално земетресение, но ние сме доволни от 50-те смъртни случая, защото в други случаи броят им би бил повече от хиляда“, каза Сако.

Кметицата на Дуръс обяви решението си да се оттегли от поста в своя профил във „Фейсбук”. Тя написа, че е дълбоко наранена от негативните реакции на невинната грешка в изявлението й по телевизията.

Сако благодари на всички за доверието, което са й дали и оправда случилото се с натрупаната умора през последните дни.

„Изключително наранена съм от отрицателната реакция на моето изявление, което дадох след дни на стрес и изтощение. Подавам оставка като кмет на Дуръс. Сърдечно благодаря на всички, които повярваха в мен и се надявам да ме разберат”, написа тя в социалната мрежа.

При катастрофалното земетресение, което удари Албания на 26 ноември, 51 души загинаха и около две хиляди бяха ранени, някои от които все още са в тежко състояние. Трима пострадали са транспортирани в Италия за по-нататъшно лечение.

Земята в Албания продължава да се тресе. Ново силно земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер беше регистрирано късно в събота с епицентър в Хамали край Дуръс, а в неделя сутринта удари нов трус – с магнитуд 3,9 с епицентър в Адриатическо море

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране