03.08.2020 | 11:29
Кмет на ГЕРБ се изцепи: Оставка на правителството щяла да блокира работата на общините
Вече една седмица се говори за този свален репортаж, но не и за запаления автомобил на общински съветник от БСП, възмути се Калин Каменов

При оставка на правителството има реална опасност да се блокира и работата на общините, и работата на държавната администрация. Ще се блокира работата на училища, детски градини, общинската администрация. Тази прогноза направи пред bTV кметът на Враца Калин Каменов (ГЕРБ). В неделя евродепутатът Андрей Ковачев разви теорията, че оставката на българското правителство би блокирало Фонда за възстановяване на ЕС от коронакризата за целия блок.

Според Каменов протестите в момента са без послания и протестиращите не мислят за бъдещето. „Много е лесно да се иска оставка, по-отговорно е да се мисли за бъдещето“, обясни Каменов.

Той призна, че протестиращите със сигурност имат основания, но трябва да кажат какво ще се случи с обстановката след оставката. Той разви теорията как след евентуална оставка, може да се влезе в кръговрат на протести.

„Очаква се втора вълна на коронакризата. В тази ситуация общините нямат нужда от допълнителна криза, а от спокойствие и предвидимост. Враца и други общини преговарят със сериозни инвеститори, които имат нужда от предвидимост“, посочи Каменов.

И обясни, че протестиращите ще имат 4 или 5 процента и няма как да сформират правителство и да управляват. „Борисов не веднъж е подавал оставка. Но в здравна и задаваща се икономическа криза, оставката не е решение“, повтори кметът. По думите му искането за оставка няколко месеца преди изборите звучи като инат. „София и няколкостотин протестиращи не са България“, посочи кметът от ГЕРБ.

Той коментира и казуса с посещението на премиера Бойко Борисов във Враца миналата седмица. Борисов беше посрещнат от привърженици на ГЕРБ, медиите научиха случайно за визитата, а критичен репортаж в местна телевизия беше свален.

Каменов смята, че ако посрещането на премиера от поддръжници е било организирано, там е щяло да има хиляди хора. „Вече една седмица се говори за този свален репортаж, но не и за запаления автомобил на общински съветник от БСП“, възмути се кметът. Но се съгласи, че България вероятно заслужава 111-ото си място в класацията за свободата на словото на „Репортери без граници“.

Кметът посочи, че свалянето на репортажа е решение на ръководството на телевизията.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране