11.06.2019 | 23:14
Корнелия Нинова разпределила близо 6 млн лева за услуги
Червените ще поискат и точен разчет за харчените пари за апарата, охраната и други екстри на „Позитано“ 20, за партийните купони в с. Баня и в хотел „Рамада“

Гръмовната новина за липсващите около 25 милиона лева от касата на БСП, провокирана от изявление на Румен Овчаров пред медиите, нажежи страстите в столетницата до краен предел. Социалистите стягат редици, за да потърсят пълен отчет от лидерката в оставка Корнелия Нинова още на предстоящия конгрес на 16 юни.

Червените са бесни и на официално обявените 5 900 000 лева, похарчени за „услуги“. И се чудят какви са тия услуги, които струват над половината от годишната субсидия на БСП, пише ПИК.

Според изследователи на финансовите потоци на столетницата голяма част от тези пари изтичат към непартийни медии, като основното перо при тях е за негледаемата телевизия „Евроком“ и малък червен сайт.

Те са засекли куриери, пренасящи дебели пликове към телевизията, където елейни слова по адрес на Корнелия Нинова и заклеймяващи речи за нейните противници неспирно държат т.н. професор на преклонна възраст Юлиян Вучков и преквалифицирания в политически наблюдател преводач от руски Иван Тотоманов.

Социалистите ще искат точна разбивка на харчовете за т.н. „услуги“, за да разберат какви суми е прибрала социологическата агенция на Юрий Асланов – АФИС,.

„Ако всички тия хора, на които се изсипват купища пари, вършеха работа и ставаха за нещо, резултатите на БСП нямаше да са такива“, преценяват на „Позитано“ 20.

Най-голям гняв за пропилените пари обаче е съсредоточил отколешният Сив кардинал на столетницата Росен Карадимов, който успява да се прилепи към различни лидери на БСП и да смъква пари за някаква незнайна консултантска дейност, чиито резултати са повече от плачевни.

Карадимов, по-известен като последния шеф на комунистическата младежка организация преди 1989 г. ДКМС – Комсомолът, беше депутат от 7 ВНС, успя да наобиколи няколко леви структури, които се отцепваха от БСП и в крайна сметка да акостира в собствена юридическа и консултантска фирма, която произвежда напълно излишна червена бумащина, остойностявана високо от съответното ръководство на партията. Консултантската му фирма, ръководена от жената, с която съжителства на съпружески начала, е известна и с доста съмнителни сделки с имоти в Балчик, закупувани на безценица и продавани близо 50 пъти по-скъпо.

Бившият комсомолец успя да се натресе на Сергей Станишев по времето, когато той беше лидер на БСП и премиер, и да го забърка в чутовната афера „Хохегер“ с австрийския лобист, отмъкнал колосална сума от България за подобряване на имиджа ѝ, което тъй и не се случва, а впоследствие съден в Австрия за фалшифициране на финансови документи. Всъщност Нинова също лъсна покрай аферата „Хохегер“ като човек, дал възможност да се източи над 500 000 лева от Пловдивския панаир.

В момента той бабува и на инфантилните и напълно безполезни според самите социалисти документи на БСП – „Визия за България“ и „Визия за Европа“, които Нинова тържествено развя преди евроизборите. Червените са категорични, че ако в тези писания има и грам здрав разум, хората щяха да ги подкрепят с гласовете си. Но тъй като това не стана, явно и в този случай те са само повод да се броят яки пачки на Росен Карадимов.

„Никой не знае как тоя човек омотава всички, нито заради какви качества и постижения му се плаща и въпреки това той все успява да се намърда при лидерите“, недоумяват червените.

Социалистите обаче са категорични, че ще искат да знаят каква е точната сума, изтекла към кантората на „вечния съветник“. Както и да получат пълен разчет за харчовете, свързани с червената телевизия БСТВ и в. „Дума“ – от наемите, през заплатите до месечните разходи за консумативи. Те припомнят думите на дясната ръка на Нинова – Кирил Добрев, че наемът за помещенията на телевизията в бившите хладилни заводи, приватизирани от ченгето Васил Василев, са символични и се чудят за какво тогава се харчат гласуваните 3 милиона лева от субсидията.

Освен това червените ще поискат и точен разчет за харчените пари за апарата, охраната и други екстри на „Позитано“ 20, за партийните купони в с. Баня и в хотел „Рамада“, както и съпоставка на тези суми със средствата, оттпускани за местните структури, които били мизерни.

Те са решени на всяка цена да получат пълен отчет за харчовете на партията през последните 2 години, за да решат какви мерки да предприемат по-нататък и към кого да се обърнат

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране