28.06.2020 | 11:07
Коронавирус в столична детска градина, заразени са майка и деца
Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми, каза кметът

Има случаи на коронавирус в 185-та детска градина в „Дружба“, съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Заразени са майка и деца, пише БНР.

Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми, което позволява болниците в София да се справят с тежките случаи, каза кметът.

112 нови случая на коронавирус у нас

Веднага започнахме тестове и няма положителни проби засега сред персонала, уточни кметът. Тя добави, че тестовете ще продължат и в понеделник. Директорката е уведомила родителите. Градината утре ще бъде затворена, каза още Фандъкова.

„Ясно е за съжаление, че София е градът с най-много новозаразени почти всеки ден, включително и днес 28 от общо 112 души. Специалистите казват, че заразяването е от дифузен тип и не може да се локализира. Трябва по-строг контрол и да разчитаме на дисциплината на всеки от нас“, добавя Фандъкова.

Притеснена съм от събирането на много хора на едно място в затворени пространства, каквито са и дискотеките. Столична община не е съгласувала провеждането на такива балове, но факт е, че заповедта на министъра позволява 50% от капацитета на заведенията да са заети. Разбирам желанието на младите хора, че искат да се забавляват, но разчитам на това, че те си дават сметка, че е опасно и за тях, повече и за техните близки, допълни още Фандъкова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране