13.02.2020 | 12:44
Кофти загуба на Гришо, отново падна от млад канадец
Българинът отпадна на 1/8-финалите в Ротердам

Григор Димитров приключи участието във втория кръг на турнира на твърди кортове в зала в Ротердам, който е от категория АТП 500. Димитров отстъпи с 4:6, 2:6 пред 19-годишния Феликс Оже-Алиасим за 78 минути игра. Това беше втори дуел между двамата, като и в този случай победител излиза младият канадски тенисист.

В първия кръг хасковлията надигра в два сета друг млад канадски талант – Денис Шаповалов.

Оже-Алясим стигна първи до пробив за 3:2 в първата част. Канадецът обаче не успя да затвърди брейка. За първи път от началото на мача той показа колебания на свой сервис и Димитров направи рибрейк. В седмия гейм Григор отново допусна да бъде пробит. Канадецът сервира за сета при 5-4 и го затвори за 38 минути.

Втората част започна с размяна на лесно спечелени подавания от страна на сервиращите, но още в третия гейм Григор допусна нов пробив. В четвъртия гейм Димитров имаше възможност да направи рибрейк, но при 30:40 изкара топката в аут и канадецът се измъкна и в крайна сметка удържа подаването си – 3:1. Димитров прекъсна серията на тийнейджъра с гейм за 2:3, но не успя да стори нищо повече до края на мача.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране