08.11.2019 | 2:09
Кошмар за Лудогорец, падна с 0:6 в Барселона
"Орлите" бяха с 9 човека срещу Еспаньол след червени картони на Форстър и Гуралски

Лудогорец записа изключително тежка загуба с 0:6 от Еспаньол при гостуването в Барселона от групите на Лига Европа. “Орлите” паднаха от испанския тим и в Разград преди две седмици, но само с 0:1.

Тази вечер беше кошмарна за българския шампион, който допусна ранен гол, а в 11-ата минута остана и с човек по-малко. Рафаел Форстър бе изгонен с директен червен картон, а в 34-ата преждевременно към съблекалните пое и съотборникът му Яцек Гуралски. Изгонването и на поляка окончателно даде отговор на въпроса кой отбор ще е победител. След този момент каталунците, заемащи предпоследното място в Примера дивисион, изцяло доминираха и логично стигнаха до изразителния успех.

За Лудогорец това е втората най-тежка загуба в евротурнирите. “Орлите” паднаха с 0:6 и от Арсенал в Лондон в групите на Шампионска лига (19.10.2016 г.).

Въпреки тежкото поражение, тимът на Станислав Генчев все пак остава втори в група “H” с 6 точки. Еспаньол е на върха с 10. Третият Ференцварош направи 0:0 с ЦСКА (Москва) и има 5 точки, докато руснаците само една.

Двубоят на стадион “Корнея-Ел Прат” се разви кошмарно за българския шампион. Още в четвъртата минута Еспаньол поведе чрез Оскар Мелендо, който беше оставен непокрит в наказателното поле на “орлите” и вкара за 1:0.

В 11-ата минута Рафаел Форстър беше изгонен с директен червен картон. Бразилският защитник фаулира Кампусано, който се озоваваше сам срещу Пламен Илиев. Съдията Франсоа Летесие беше категоричен в решението си и отстрани Форстър от игра.

В 19-ата минута резултатът стана 2:0. При центриране от ъглов удар Илиев не успя да избие топката, а на далечната греда Кешерю увисна и позволи на Луис Лопес да отбележи отблизо с глава.

В 34-ата минута ситуацията за Лудогорец се усложни още повече. Българският шампион остана с девет човек. Гуралски блокира с ръка удар на Матиас Варгас по посока на вратата. Съдията от Франция Франсоа Летесие отсъди дузпа и показа втори жълт картон на поляка. Варгас реализира, макар че Пламен Илиев беше много близо до спасяване – 3:0.

До почивката вратарят на националния ни отбор спаси няколко ситуации и не позволи на “папагалчетата” да стигнат до още по-изразителна преднина. При едно от положенията, след силен удар на Мелендо, Илиев изби топката в гредата, която се оказа последната преграда пред четвъртия гол.

Заради червените картони Станислав Генчев взе решение да пусне в игра Джорджан Икоко и Абел Анисе, за да заздрави защитата. Сменените пък бяха Марселиньо и Кешерю.

След почивката играчите на Еспаньол продължиха да диктуват събитията на терена и стигнаха до още три попадения. В 52-ата Виктор Кампусано направи 4:0, а до края точни бяха и резервите Адриан Педроса в 73-ата и Факундо Ферейра в 76-ата минути.

На няколко пъти Пламен Илиев се намесваше решително и не позволи на испанците да стигнат до още по-изразителна победа. При две ситуации и гредите се явяваха негов помощник.

Лудогорец пък завърши срещата без да отправи нито един точен удар в очертанията на вратата на домакините.

Следващата среща на “орлите” е гостуване в Москва на ЦСКА – на 28 ноември, когато Еспаньол ще гостува на Ференцварош в Будапеща.

ЕСПАНЬОЛ – ЛУДОГОРЕЦ 6:0

1:0 Оскар Мелендо (4′)
2:0 Луис Лопес (19′)
3:0 Матиас Варгас (36′) – дузпа
4:0 Виктор Кампусано (52′)
5:0 Адриан Педроса (73′)
6:0 Факундо Ферейра (76′)

ЕСПАНЬОЛ: Диего Лопес, Себастиен Корчиа, Фернандо Калеро, Бернардо Еспиноса (46 – Адриан Педроса), Оскар Мелендо (71 – Леи Ву), Пол Лозано, Естебан Гранеро, Виктор Кампусано (64 – Факундо Ферейра), Матиас Варгас, Дидак Вила

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Рафаел Форстър, Георги Терзиев, Яцек Горалски, Стефан Баджи, Джоди Лукоки, Марселиньо (21 – Джордан Икоко), Вандерсон (77 – Светослав Дяков), Клаудио Кешерю (39′)

Жълти картони: Яцек Горалски, Стефан Баджи, Джоди Лукоки (ЛУДОГОРЕЦ);

Червени картони: Яцек Горалски, Рафаел Форстър (ЛУДОГОРЕЦ);

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране