24.06.2022 | 0:56
Кулезич: Идеята да бъде бутнат Петков се пръкнала в кръга, наречен „Делта Хил“ (ВИДЕО)
Малката проповед от еп. 167 на „Честно казано с Люба Кулезич”

Вече разбрахте, правителството беше свалено. Разбрахте и точно от кого беше свалено. Лаконично и ясно. Аз пък бих искала да споделя някои съображения преди падането на правителството, които ме „посетиха“.

Според източник на „Честно казано“ по Евроком, запознат с бълбукането в задкулисието, идеята да бъде бутнат кабинетът на Кирил Петков се пръкнала в кръга, отскоро наречен „Делта Хил“. Знаете, името идва от луксозния затворен комплекс „Делта Хил“ край пернишкото село Кладница. Там е щабквартирата на финансовия гуру Орлин Алексиев, доскорошен ковчежник на ГЕРБ в Столична община, сръчен посредник, както казват, между крупни бизнесинтереси под прокурорски чадър и с различни партийни регистрации. Твърди се, че е много близък с Пеевски и през годините има тсериозни проекти. Разбира се, че се твърди, че е финансирал телевизията на Слави Трифонов „7/8“ и създаването на неговата партия „Има такъв народ“, въпреки че Слави Трифонов отрича и твърди, че само си се познават в продължение на 20 години. Каква дълга любов… В тази атака бил използван, според нашия източник, отказът на премиера и на вицето му Асен Василев да пуснат още близо 4 милиарда лева на регионалния министър Гроздан Караджов от квотата на ИТН. Уж за магистрали, пътища и свлачища, за довършване на започнати строежи, но всъщност изби тънката сметка да си оправи играта с мощните компании на „пътищарите“.

Защото те така и не успяха да се изчистят от клеймото, че са крали от парите на данъкоплатците, колкото и да се стара в пледоариите си г-н Караджов. Но пък прокуратурата хич и не посегна да им накриви шапката напук на шокиращите разкрития на вътрешния министър Бойко Рашков за люти кражби и пладнешко нагушване с пачки, изнасяни в чанти и сакове от фирмени мулета.

Затова предтекстът за отказаните милиарди сработи моментално, както видяхте. Особено в комбинация с напористия експертен гняв на Гроздан Караджов и с разветия смокинов лист на каузата „Македония“ за прах в очите на пишман патриотите и феновете на Копейкин. Замисълът на комплота от „Делта Хил“, според нашия източник, бил под заплахата от нови избори работата в парламента да се докара до експертен кабинет с мандата на ГЕРБ, подкрепен от новото мнозинство на ДПС и ИТН плюс „Възраждане“.

„Мутрокрация Vs Демокрация – пореден епизод“ – малката проповед от еп. 167 на „Честно казано с Люба Кулезич”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране