17.11.2019 | 0:18
Куриоз! БСП атакува Гешев, а хората на Нинова във ВСС гласуваха за него
Даниела Маринова – Марчева, Драгомир Кояджиков и Светлана Бошнакова са подкрепили новия главен прокурор, а за пред червения електорат водещи социалисти го критикуват

БСП и лидерът на партията Корнелия Нинова разиграват евтин цирк с избора на Иван Гешев за главен прокурор. За пред медиите, соцлидерката и червени депутати атакуват новия обвинител №1, а в същото време тримата представители на БСП във Висшия съдебен съвет (ВСС) са гласували за него.

Проверка установи, че по време и на двете гласувания Даниела Маринова – Марчева, Драгомир Кояджиков и Светлана Бошнакова са подкрепили Иван Гешев без никакви колебания. Ако действително Корнелия Нинова бе против новия главен прокурор, (както твърди) то тя би разпоредила на представителите на БСП във ВСС да не гласуват за него. Така скандалният Иван Гешев нямаше да получи 20 гласа „за“ и 4 „против“, а щеше да бъде избран от едва 17 души.

Тежката шизофрения обхвана ръководството на БСП още през лятото, когато стана ясно, че главният прокурор на ДПС Сотир Цацаров се е договорил с ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и Корнелия Нинова негов наследник да стане шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев. Последният също дължи кариерата си на движението и стриктно изпълнява заръките на „сараите“. Преди това бяха отстреляни евентуалните конкуренти – шефът на Конституционния съд Борис Велчев чрез психически нестабилния Никола Филчев, а Борислав Сарафов и комичният ексшеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев чрез „Апартаментгейт“.

Докато гражданското общество и десните заговориха за протести срещу наследника на Цацаров, Нинова зае любимата си поза – на щраус, заврял глава в пясъка. Притисната от медиите, соцлидерката все пак обвини единствено…ГЕРБ за Гешев. Партийните медии – БСТВ, в. „Дума“ и тайно финансираните сайтове, сайтчета, жълти вестници и уж безцензурно предаване по тв „Евроком“ пък бяха инструктирани да бъдат „критични“ към случващото се във ВСС, за да се отклони реалните действия на БСП. Така стана възможно редови членове на червената партия наистина да вярват, че „Позитано“ 20 е срещу Иван Гешев, докато тримата представители на Корнелия Нинова в „правителството на съдебната власт“ гласуваха за него два пъти.

Корнелия Нинова дължи отговори и за договорките си с ДПС и ГЕРБ през 2017 г., когато парламентът избра 11 членове на съдийската и прокурорската колегия на ВСС от парламентарната квота. Ролята на БСП тогава бе ключова, защото те бяха одобрени с квалифицирано мнозинство от 160 народни представители. Нинова обаче предпочете да се среща тайно с Бойко Борисов и Ахмед Доган (в морския му сарай) и да спазари с тях. Срещу какво – вероятно ще стане ясно, когато напусне председателския пост на Столетницата.

Имитацията на политика, двойнствената игра, вдигането на пушилки за дреболии и в същото време мълчание по ключови за държавата въпроси, гласуване на лобистки закони в парламента и тайни договорки с управляващите са причините толкова години БСП да не бъде припозната като реална алтернатива на ГЕРБ.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране