10.10.2021 | 22:01
Към Борисов: Излезте без охрана до супера и си купете хляб!
Това го предизвика Филип Станев от ИТН

В парламента почти си бяхме стиснали ръцете, но не успяхме. ИТН положи максималните усилия, направихме и персонални компромиси, не, не сме направили всички по силите си, но направихме изключително важни неща. Променихме изборния закон, в 46-ия парламент се случи актуализацията на бюджета. ИТН доказа, че стои зад думите си, зад каузите си и зад действията си. През годините назад заради този прословут закон, който касае НСО, вече отсъстващи от парламента Цецка Цачева или Димитър Главчев, продължаваха да бъдат охранявани от НСО. Ива Митева от ИТН веднага се отказа от всички тези привилегии. Бойко Борисов веднага наддаде вой, че се страхува за безопасността си, ами ако си работил 12 години полза роду, от какво се страхува. Излезте, отидете до супера, купете си хляб. Това коментира Филип Станев от „Има такъв народ“ в ефира на БНТ.

„В предстоящия парламент искаме „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да бъдат наши партньори. Видяхме, че политиката не е за наивници, които ние понякога бяхме. Най-вероятно ще има малки разлики в класирането за парламент. ИТН ще бъде незаобиколим фактор за съставяне на парламент. Вече не трябва да наричаме новите партии като партии от протеста. Моят колега Станислав Балабанов го попитаха кога е ходил на протест, а той е бил всеки ден в продължение на година и половина с микрофона там“, каза още Станев.

„БСП се оказаха изключително диалогични при преговорите за правителство, но няма да преговаряме с ДПС и ГЕРБ. Ако математически депутатите достигат за съставяне на правителство без БСП, то тогава може и без тях“, коментира още той.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране