23.06.2022 | 19:23
Лорер: Поведението на опозицията е природно бедствие
„Президентът, който отговаря за обединението на нацията има много активна позиция, различна от нашата"

Преди шест месеца заварихме българската икономика в пълен колапс. Никой от партньорите ни на Запад не знаеше какво толкова искаме от Република Северна Македония (РСМ) и защо им налагаме вето. В рамките на шестте месеца ние обяснихме на нашите партньори какъв е основният интерес на България, който трябва да бъде защитен – промяната в Конституцията и спиране на езика на омразата. В резултат на това Европа каза, че ще гарантира българските интереси. Това заяви министърът на иновациите в оставка Даниел Лорер в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Вдигането на българското вето сега не означава, че ние не можем да го сложим отново по ключови въпроси. Българските интереси не са заплашени. Ако ние изпуснем този момент сега, това което ще последва ще е деградация. На България ще започне да се гледа като на страна, която работи срещу разширяването на ЕС“, предупреди той.

„Самият ЕС разбра какво пречи на РСМ в отношенията с Европа. ЕС ще следи и ще санкционира РСМ, ако не изпълнява ясно разписаните условия за присъединяване“, подчерта министърът на иновациите в оставка.

„Президентът, който отговаря за обединението на нацията има много активна позиция, различна от нашата. Сега, когато има толкова важна и мащабна позиция НС ще вземе решение. Поведението на опозицията у нас е поведение на природно бедствие. Те гласуваха за сваляне на председателя на НС и вот на недоверие в един изключително труден момент за България. Те застрашиха средствата за Плана за възстановяване. Да, ние имахме мнозинство в НС, но то не бе единно по определени теми“, обяви Даниел Лорер.

„Сега си даваме сметка, че сбъркахме в това, че работехме изключително активно за доброто на България, но не комуникирахме достатъчно активно с българския народ. Не казвахме често какво прави правителството и защо го прави. Ние обещахме България да стане правова държава и следвахме това обещание. Не ни е страх от това, което може да ни се стовари, призна той.

По думите на Даниел Лорер от Продължаваме промяната се готвят за втори кабинет.

Той бе категоричен, че демократичният процес трябва да бъде изразходен докрай преди да се премине към нови избори.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране