19.11.2023 | 12:10
Лъсна лъжата на Перуката и БФС, ето го писмото до УЕФА
Страх тресе кочината!, написаха във фейсбук страницата "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов"

Рано или късно всяка лъжа излиза наяве. Мишките от БФС молят УЕФА за мач без публика с Унгария, никакво СДВР, никва европейска централа. Страх тресе кочината! Това написаха във фейсбук страницата „Оставка на БФС начело с Боби Михайлов“, където беше публикувано писмото с апела на БФС към УЕФА.

❗️ОСТАВКИ НЯМА❗️ПРОТЕСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ❗️
Превод на официалното писмо:
„Уважаеми г-н Теодоридис,
Обръщам се към Вас във връзка с предстоящата квалификация за ЕВРО 2024 между мъжките национални отбори на България и Унгария. Мачът е на 16 ноември 2023 г., четвъртък, от 21:45 ч. местно време на Националния стадион „Васил Левски“ в София.
БФС получи множество предупреждения и официален сигнал от МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи, че по време на мача се организира масов фенски протест и има значителни рискове от целенасочено гражданско неподчинение като средство за искане за оставката на ръководството на БФС.
Този протест, който е поредното усилие на г-н Димитър Бербатов и неговия екип да свалят легитимния президент и ръководство на БФС, беше разгласен в социалните и масовите медии и не само набира скорост, но и се разширява в конкретни призовава за умишлени действия на привържениците срещу протоколите и наредбите на УЕФА, за да бъдат санкционирани БФС и националния отбор.
Във връзка с това бих искал да помоля Вас, г-н Теодоридис, и експертите в УЕФА за съвет как БФС да се справи със ситуацията. За съжаление, имахме умишлени провокации на тълпата в миналото (България срещу Англия, 14.10.2019 г., квалификация за ЕВРО 2020), поради което бихме искали да поискаме вашата подкрепа и опит по този чувствителен въпрос.
Въпреки че съм сигурен, че организаторите на мача от администрацията на БФС и местните правоприлагащи органи ще направят всичко възможно, за да неутрализират заплахите, все пак бих искал да получа мнението на УЕФА за адекватните начини за справяне с това – било то частично или пълно затваряне на стадион, затягане на процедурите за сигурност и влизане, смяна на мястото или всяко друго предложение, което може да имате.
Благодаря ви предварително за съдействието в тази сложна ситуация.
Искрено ваш
Борислав Попов
Генерален секретар“
Източник: Бюлент Мюмюнов, БНТ.
❗️ОСТАВКИ НЯМА❗️ПРОТЕСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ❗️

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране