13.11.2022 | 14:41
Майката на Иванчева: Имаме една съвременна инквизиция на Борисов (ВИДЕО)
Ще гледам внучето си. Вярвам, че ще има Видовден, каза Любка Иванчева

Някъде към 7:05-7:10 часа кучето започна да лае. Погледнах през шпионката и видях хора пред вратата, облечени в черно. Отворих я и видях, че са полицаи. Попитах ги какво става, те не ми отговориха, влязох вътре, те разбраха, че съм майката и ми казаха, че са дошли да приберат Десислава. Шокирах се. Никой нищо не ти казва, видях Десислава за половин час да си подготви багаж за шест години.

Това разказа пред bTV майката на Десислава Иванчева Любка Иванчева. В четвъртък стана ясно, че бившият кмет на столичния район „Младост“ влиза за в Сливенския затвор. Върховният касационен съд (ВКС) ѝ даде 6-годишна ефективна присъда по делото за получаване на подкуп, която е окончателно.

Майка й допълни, че ще гледа внука си и че много хора и помагат и допълни: „Вярвам, че ще има Видовден“.

„Непрекъснато идват хора да ни помагат, имам помощ от много хора. Трябва да се грижа за детето и ще го направя“, добави Любка Иванчева.

Взела е SIM карта от някой друг затворник и се чухме. Казва, че са с Биляна в една стая. Повече нищо не обясни. Само каза, че след десетина дни или две седмици няма да са заедно, защото тя била осъдена за строг (режим), а Биляна за нормален и тогава ще ги разделят. Не знам толкова опасна ли е, че да отиде да лежи с убийците? Албена Белянова заяви, че това е чудовищна несправедливост.

„Две невинни жени са в затвора. Имаме една съвременна инквизиция на Борисов. Целта е да се сплашат абсолютно всички, които се борят с корупцията. Ще сформираме международен екип от правозащитници, заедно със студенти по право от Софийски университет, които ще подготвим защитата“, добави тя.

„Искаме ново разследване, за да изплуват всички лъжи по това дело“, заяви Татяна Христова.

Цялото интервю!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране