08.09.2021 | 14:22
Майката на Радев взе книжка на 81 г. и подкара Мерцедес
Пенсионерката Станка седна зад волана на прокълнатия автомобил, с който мъжът ѝ направи катастрофа

Станка Радева, майка на президента Румен Радев, е взела кетап за шофьор на 81-годишна възраст и е решила да кара семейния Мерцедес, който стоеше на паркинг след смъртта на нейния съпруг Георги. Пенсионерката от село Славяново се сдобила със свидетелство за правоспособност в края на юли тази година, но проверка на „Ретро“ показва, че е започнала да стяга автомобила още през пролетта.

Гражданската отговорност на мерцедеса е била подновена на 27 април, но майката на държавния глава не е избързала да си купи винетка, за да не дава пари на вятъра, докато все още няма шофьорска книжка. Електронна винетка на автомобила е закупена на 11 юли, като Станка е избрала да плати за годишен стикер, който струва 97 лева. Очевидно намеренията ѝ са да кара колата и извън пределите на село Славяново, за да може да ходи до по-големите градове Хасково и Димитровград, където да си пазарува и върши работа.

Преди няколко седмици излезе информация, че именно в Димитровград тя е карала шофьорските курсове, като е сменила две фирми. В първата я обучавали трима инструктори, но впоследствие тя пожелала да се раздели с тях и се прехвърлила в друга школа, където завършила курса, след като била скъсана и на изпита по практика, и на теоретичния. Все пак обаче успяла да премине и да вземе книжка на достолепните 81.

Доскоро кола не ѝ била необходима, защото разчитала на мъжа си Георги да я кара навсякъде. Той обаче почина след боледуване във ВМА през април 2020 г. Година и половина преди това бащата на президента блъсна с въпросния мерцедес инвалид с триколка на кръгово в Харманли, а катастрофата предизвика скандал и пенсионерът така и не можа да превъзмогне напълно шока от случката. Съпругата му не приемала автомобила за прокълнат, макар да донесе големи беди в семейството им, и решила да не го продава, а да го задържи и ползва. Макар и доста стар, мерцедесът още държи прилична цена, тъй като е класически модел. Подобни в зависимост от състоянието, в което се намират, се продават на цени от 5 до 10 хиляди лева.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране