16.05.2020 | 10:57
Мачът „Божков-Горанов“ и други кризи на територията (ВИДЕО)
Коментар на Елена Гунчева

Днес се случиха някои интересни събития. Без съмнение всички проявихме интерес към изказаните от Васил Божков изявления, както и публикуваните тази сутрин чатове с Министър Горанов, за които твърди, че са между него и министъра. Министерство на финансите, естествено, отказа коментар. Нямало да отговарят на обвинения на обвинения и публикувани „доказателства“ на обвиняеми лица. И отново искам да напомня, че политиците са длъжни да се обясняват, гражданинът Горанов може да прави каквото си поиска. Министър Горанов е длъжен да се обяснява, без значение според него колко са несъстоятелни обвиненията. Защото е избран на този пост не да ни получава заплатата, а за да върши работа и то интерес на държавата и на народа. Нещо, което нашите политици отдавна са забравили.

Какво друго се случи днес? Една от най-важните срещи беше при Президента Радев – експертна среща относно социалните и икономическите измерения на кризата. Бяха чути изказвания на много експерти – икономисти, юристи, на хора, които за разлика от правителството и щаба, са много добре запознати със ситуацията в България, както и по света. Това, в което се убедих от срещата, е колко са неадекватни мерките на правителството, как, както и подчерта Президентът, бедните, възрастните, най-уязвимите, както и преди кризата, така и сега, са оставени на произвола на съдбата. Защото бедността е най-големият проблем на България, защото сега, в кризата, помощи получават бившата любовница на Бойко Борисов, Домусчиев, казина, бизнесмени, частни детски градини, но работещите хора, тези, които се чудят как да минат със 700-800 лева и да си платят сметките, за тях никой не мисли. Това отново беше подчертано на срещата. Беше подчертана и неадекватната реакция и законодателните инициативи на правителството. Без съмнение, Конституционният съд ще отмени част от разпоредбите на Закона за здравето, защото те противоречат не само на разпоредби на Конституцията, но и на основите на правото. Те определено не са в обществен интерес, а само в интерес на хунтата, както бяха наречени управляващите.

Също така днес, Бойко Борисов реши да отвори моловете. Вече чувствам как гербавите го превъзнасят: „Благодарим ти, Бащице, че ни отвори моловете!“. Докъде стигнахме, един човек еднолично, открито и без срам, да разпорежда какво се прави в цялата държава. Всички здравни мерки, икономически мерки, целият ни живот е подчинен на моментното състояние и хрумване на един човек, който не блести нито с интелект, нито с образование, и най-лошото – с никаква мисъл за народа. Ние сме в ръцете на една диктаторска власт, която в момента все повече се засилва, като се използва страха и паниката на хората. Само, че отново да напомня, че гладът е по-силен от страха!

Елена Гунчева

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране