16.10.2020 | 11:03
ВИДЕО: Мая Манолова докарала на Борисов “гняв и проблеми със съня”
В исковата си молба той е вписал, че изпитвал стрес

Стартира делото за клевета, заведено от Мая Манолова срещу Бойко Борисов. Лидерът на Изправи се.БГ се яви лично в съдебната зала. Тя бе представлявана от бившия депутат от НДСВ и активен демонстрант срещу властта сега Минчо Спасов, а премиерът – от адвокат Менко Менков.

По делото бяха разпитани общо четирима свидетели. Следващото съдебно заседание е насрочено за 17 декември.

Манолова заведе дело срещу Борисов за клевета за две негови твърдения. Първото е, че му, че по време на кандидат-кметската кампания за София, тя се е срещала с роми във Волуяк, за да прави “уйдурма за купуване на гласове”. Истината е, че ставаше въпрос за среща на Манолова с жители на Волуяк по повод неизградена канализация, липса на транспорт и лошо водоснабдяване, припомнят от “Изправи се.БГ”.

Второто твърдение на премиера е, че скандалните дупнишки бизнесмени Братя Галеви, които избягаха от страната преди да влязат в затвора, са й помагали за изборите чрез ромски лидери. Това е клевета, категорична е Манолова.

Бившият омбудсман заведе дело срещу Борисов на 7 ноември 2019 г., като искът й е за 15 000 лева за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения.

Сега тя обяви, че като ответна реакция Борисов е завел иск срещу Манолова на 3 юли 2020 г. по повод нейно интервю пред bTV като право на отговор, за да го опровергае, в което казва, че “човекът, който пусна, извинявайте допусна, Братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че са фактор в кметските избори в София”.

В исковата си молба Борисов е вписал, че “започва да има и проблеми със съня, изпитвал е смущения, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името му с обидните и клеветнически изявления на ответника по негов адрес”. Изпитвал е също “стрес; потиснал се и се разстроил от незаконосъобразната намеса на ответника в личната му сфера и публичното засягане на неговия личностен и професионален авторитет и добро име”. Неговият иск също е за 15 000 лв.

“Всички български граждани видяха как сладко спинка на пухена възглавничка до пачките с евро и златните кюлчета, така че да твърди, че съм разбила съня е нова позорна лъжа. Надявам се съдът да приеме доказателствата, които ще представим”, коментира Манолова.

Случайното разпределение на делото на Борисов срещу Манолова обаче е извършено след изтичането на срока по правилата на съда, алармираха от екипа й – вместо до края на деня на 3 юли, когато е заведена исковата молба или на следващия работен ден – 6 юли, делото е разпределено на съдия едва на 7 юли 2020 г.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/859525651521960

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране