13.08.2019 | 23:58
МВР след мутренската атака в София: Това са отминали времена
Властите подозират проблеми между съдружници, има трима задържани

Полицията е задържала трима души по подозрение за участие в погрома, нанесен на столично заведение в понеделник вечерта. Един от задържаните е съдружник на собственика на заведението, който е заподозрян като поръчител на атаката.

МВР се е амбицирало да покаже, че мутренските времена са “безвъзвратно отминали”, и започна привикване в полицейските управление на целия криминален контингент. Причината за мащабната акция е големият отзвук, който вандалският акт получи след публикуването на видеото от охранителните камери в кръчмата в социалните мрежи. Кадрите събудиха спомени за времената, когато мутрите на силовите “застрахователи” рекетираха търговците в по-големите градове на страната.

“МВР и ръководството на държавата няма да допуснем и толерираме подобни действия – тези времена безвъзвратно са отминали. Държавата ще отговори с всички възможни средства, които позволява законът”, допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

“Със сигурност мога да ви кажа, че активният криминален контингент ще бъде докаран в СДВР и ще продължим активно работа за разкриване на извършителите”, гарантира шефът на Столичната дирекция на министерството Георги Хаджиев.

Полицията се е самосезирала по изтеклите онлайн кадри, а мащабната акция е започнала по разпореждане на премиера и главния прокурор. Собственикът на заведението не е подал сигнал до полицията, а се е обадил на частна охранителна фирма.

“По разпореждане на премиера ни беше казано да предприемем всички действия, тъй като е недопустимо през 2019 да се извършва такова нещо. Ние няма да допуснем такива действия, няма да ги толерираме. И поръчителите, и извършителите ще понесат своите последствия”, каза главният секретар на МВР Ивайло Нинов.

Случаят

В понеделник вечерта група от 7-8 мъже, които не криели лицата си, са влезли в заведението и първоначално са седнали на маса като клиенти. След това се развилнели, счупили няколко маси и разпорили с ножове меката мебел. Нападателите наредили на персонала, да предаде на собственика на на заведението да се обади “на когото трябва”, за да не му се случва това всеки ден.

Собственикът Емил Лазаров казва, че знае кой е изпратил групата, но ще каже само на полицията. Във вторник сутринта той е дал обяснения пред МВР. “Страхувам се за живота си. Имам жена и три деца. Ще си наема по-голяма охрана”, казва Лазаров пред Нова телевизия.

“Основната ни версия за случилото се е, че става въпрос за неуредени бизнес отношения. Двамата са били съдружници в две фирми с интереси в строителството”, каза директорът на СДВР Георги Хаджиев и съобщи за ареста на съдружника на бизнесмена Емил Лазаров. В момента полицията проверява целия бизнес на двамата бизнес партньори.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране