20.11.2023 | 12:25
Мирчев: Борисов и Пеевски пазят вътрешния министър, нека е ясно чий е
"Ако у Калин Стоянов въобще е останало нещо мъжко веднага трябва да подаде оставка"

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев е на мнение, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Пеевски пазят Стоянов след скандала с полицейското насилие на протеста срещу „Български футболен съюз“.

В публикация в социалните мрежи Мирчев пише, че тази сутрин министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е казал в телевизионен ефир, че е имал редовни срещи с Пеевски. Мирчев призова Стоянов да обясни причината за въпросните срещи.

Депутатът от ПП-ДБ предлага спешно да се създаде парламентарна комисия за разследване на действията на полицаите, както и министърът да бъде извикан за изслушване в Народното събрание още в сряда.

Ето какво написа Мирчев:

„Ако у министъра въобще е останало нещо мъжко веднага трябва да подаде оставка. А изводите тук са няколко:

– Всеки полицай трябва да има персонална камера. Щом на фронта в Украйна войниците могат да имат, значи това може да се направи и за родните полицаи. Ще направим такова предложение.
– Служебните номера на полицаите трябва да се виждат, а не да са скрити. Не може анонимни полицаи с маски да пребиват хора и да остават безнаказани.
– Борисов и Пеевски пазят вътрешния министър след бруталното насилие над граждани и журналисти. Нека е ясно чий е министърът.
– В парламента спешно трябва да се създаде комисия за разследване действията на полицията, както и още в сряда да бъде извикан министърът (който и да е той в този ден) на изслушване в пленарна зала.
– Филмът „Уроците на Блага“ не е документален. Министърът не е бил на документална прожекция, а на премиерата на филм от програмата на „Киномания“. Всички други твърдения са безсрамни лъжи.

P.S. Поведението на министър Стоянов е жалко. Оправданията му безсрамни, а защитата, която му организират от ГЕРБ и ДПС най-меко казано странна.“

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране