05.06.2022 | 22:12
Митрофанова уведоми цяла Русия за стореното от България
Българските власти не разрешиха на самолет на руския министър на външните работи Сергей Лавров да прелети, обясни тя

България отказа да предостави въздушен коридор за руски правителствен самолет. Това e съобщила руският посланик в София Елеонора Митрофанова пред ТАСС.

„Мога да потвърдя, че българските власти не разрешиха на самолет на руския министър на външните работи Сергей Лавров да прелети. Той трябваше да отиде в Сърбия, летейки през въздушното пространство на България“, каза Митрофанова.

По-рано сръбският вестник „Вечерне новости“, позовавайки се на собствен източник, съобщи, че България е затворила въздушното си пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, същото сториха Северна Македония и Черна гора.

Така, по негова информация, посещението на министъра в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се „оказало голям въпрос“, „но официалният Белград не е виновен за това“.

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментират ситуацията. Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него преди обед в понеделник.

В петък говорителката на руското МВнР Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще има срещи с президента на страната, преговори с външния министър и с председател на Скупщината.

1 коментар

  1. Снегурочка каза:

    Май настъпихме мечока и ще ни гази мечка.
    Не трябва да си създаваме врагове, имаме ги достатъчно около нас

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране