11.05.2022 | 11:40
Млада красавица съсипала арестувания лидер на ГЕРБ-Бургас
Дамата, която е служителка на Летище Бургас, е живяла с Иван Вълков около 2 години в къщата на родителите му в Сарафово

Красива и сравнително млада жена, служителка на Летище Бургас, изглежда ще се окаже в основата на операцията на МВР с демонстративното задържане на общинския лидер на ГЕРБ Иван Вълков. Операция, която всъщност е политически скандал, защото съсипа завинаги имиджа му на общественик и мъж с достойнство.

Според източник на Флагман.бг арестът на бившия народен представител от ГЕРБ е кулминация на продължително изясняване на интимни отношения с тази жена, с която той е живял на семейни начала близо две години, преди да се разделят.

Докато отношенията им вървели гладко, Вълков й предоставил скъп лек автомобил, но след раздялата им настоял тя да му го върне. Как се е развила кореспонденцията между двамата по тази тема, са наясно криминалистите от ОДМВР-Бургас, които са били информирани, че едва ли не Вълков я е заплашвал с физическа разправа. В крайна сметка се стига до палеж на автомобил, за който е заподозрян самият Вълков.

Вземането на проби от Дачията във вторник – за отпечатъци, миризми – изобщо за следи на заподозрян за престъпление, е свързано именно с палеж на автомобил. Колата се оказа собственост на бургаска строителна фирма, с чийто собственик Вълков е приятел от 15 години. Управителят на фирмата е узнал за случилото се от медиите. Беше привикан да дава показания в МВР.

„Към средата на март месец, когато Иван бе опериран за смяна на тазобедрената става, той ме помоли да му предоставя удобен за придвижване автомобил, с който да ходи на рехабилитация. Не допусках, че ще попадна в подобна ситуация. Днес давах обяснения 4 часа и накрая полицаите ми казаха, че ще задържат тази служебна кола на фирмата ми, докато приключат някакво разследване. Познавам Иван като честен човек и не допускам да е забъркан в палеж на каквото и да било”, заяви пред Флагман.бг бургаският предприемач.

Причина за неприятната ситуация, в която попадна политическият лидер с блестяща обществена и професионална биография, е появата преди около 3 г. на 36-годишната Елица в живота му. На практика тя разбива дългогодишния брак на Вълков със съпругата му, от която има пораснала дъщеря – студентка в чужбина. Вълков заживял с Елица, докато все още нямал развод и бил все още народен представител.

Успял да настани любимата си като втори важен сътрудник на ръководството на Аеропорта срещу добра заплата. Когато започнали здравословните му проблеми със ставата обаче, Елица променила отношението си, неотдавна Вълков установил, че тя има връзка с неин колега от наземния транспорт в Летището.
Именно този летищен работник от ж.к. „Изгрев” е основният тъжител, който е алармирал на няколко пъти Пето РУ за покушения върху автомобила му, паркиран пред блока му в ж. к. „Изгрев”. На два пъти и четирите му гуми са били нарязани, а на 25 април е извършен и опит колата да бъде опожарена. Именно новият мъж до Елица е давал показания срещу Иван Вълков. В същото време Елица е сезирала органите на МВР, че Вълков я заплашва с убийство.

Роднините на ексдепутата обаче са категорични, че младата жена получила Ауди А4 от ексдепутата, ключовете за което категорично отказвала да му върне. Това Ауди А4 според злите езици било трошка, която не струва и 1000 лева, но явно е било въпрос на чест.

От областното ръководство на ГЕРБ на този етап отказват изявление по случая, докато не се изясни дали техният лидер наистина е свързан с рязане на гуми и палеж на автомобил. Факт е обаче, че МВР превърна ареста, който е с дълбоко личен характер, в демонстративен политически акт за наказание на ГЕРБ.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране