17.10.2020 | 15:00
Много тъжно: COVID-19 уби профeсор Георги Хубчев – лекар на годината за 2019 години
Бургас загуби един от най-добрите си лекари, знаково име в медицината, написа кметът Димитър Николов

Kоронавирусът отне един от най-уважаваните лекари в страната. „След тежко боледуване от COVID 19, рано тази сутрин, на 66 г. ни напусна акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас“, съобщиха от лечебното заведение.

Проф. д-р Хубчев бе диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му, бе хоспитализиран в ОАИЛ. 15 дни колегите му се бориха за неговия живот, използвайки всички възможни методи.

„Днес Бургас загуби един от най-добрите си лекари, знаково име в медицината“, написа кметът Димитър Николов във Фейсбук.

Доц. д-р Георги Хубчев е акушер-гинеколог с огромен опит. Завършва Медицински университет в Плевен през 1980 г. Освен гинекология, има специализации по тазова хирургия, лапароскопска хирургия, урогинекология, онкогинекология, гинекологична ендокринология и 4D ехография (пренатална диагностика). Работи години наред в Русе, а след това и в Бургас.

В началното на 2018 г. доц. д-р Хубчев защитава десертация на тема „Оперативно лечение на стрес-инконтиненцията при жените“. Доц. д-р Хубчев е известен с редица иновативни подходи при лечение на гинекологични заболявания. Член е на Европейската асоциация по урогинекология.

На 20 октомври, вторник, от 12:30 часа в Обредната зала на бургаските гробища ще се състои поклонение, с което да почетем паметта на един от достойните лекари на България, съобщават колегите му.

Поклон! Мир на душата му!

Екипът на АНТЕНИ поднасяме искрени съболезнования на семейството и близките на проф. д-р Георги Хубчев! 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране