08.11.2019 | 12:15
Най-после: Гришо обяви голяма новина
Не изпадам в паника, сам съм си режисьор на филма

Григор Димитров обяви голямата новина за участието си като играещ капитан за България на турнира ATP Cup.

Един от най-новите турнири в професионалния календар на мъжкия тенис ще се проведе от 3-ти до 12-ти януари в Бризбейн, Сидни и Пърт. В надпреварата ще участват 24 отбора от също толкова страни, като турнирът ще е точно преди началото на Откритото първенство на Австралия.

В официалната си пресконференция в София след края на сезона Григор сподели новината пред събралите се журналисти, че той ще бъде играещ капитан на отбора на България.

„С нетърпение чакам да играя ATP Cup. Ще бъда играещ капитан, което ме прави много радостен и с нетърпение очаквам да започна тази подготовка. Надявам се, че всички в отбора и младите момчета биха дошли с мен да се включат и да сме едни от първите, които играем за България”, започна хасковлията голямата пресконференция.

Запитан дали смята да играе на Sofia Open догодина, бившият №3 отговори: „Винаги имам желание. Тази година също, но имах контузия. В момента нито имам треньор, нито имам правилната програма. Работя върху доста неща в момента”.

Григор обяви, че в момента е без треньор. Последно в щаба на българина бе Радек Щепанек, но продължава да получава съвети от Андре Агаси.

„С Андре винаги сме поддържали контакт. Той винаги е там, ако се нуждая да говоря с него. Цяла енциклопедия е, когато говорим по телефона, трябва да имаш час и половина свободен. Специален човек е”, заяви Димитров.

„Аз винаги съм режисьора във филма. След като за момента взимам такива решения, мисля, че ще продължа да бъда този човек. Нищо в мен не се е променило и мисля, че съм същия човек. Никога не съм искал ранглиста или турнири да казва кой е Григор Димитров. Искам да бъда този, който съм и мисля, че през годините съм запазил себе си и продължавам да работя в моята сфера и за моите цели. Не знам дали ще успя, но мога да се пробвам”.

Запитан дали има нужда от период, в който да бъде без треньор в началото на сезона, Григор сподели: „Не съм в паника в момента да намеря треньор. Винаги си мисля, че когато нямам някой до себе си, е трудно да тренирам. В миналите месеци обаче сам съм правил неща, които не бях правил. Нужно е да имаш свобода, да намериш себе си, да станеш по-близък със себе си. Какви ли не разговори нямах със себе си по време на мач. Интересно беше, но все пак няма как без треньор, ако искаш да стигаш по-напред. Но няма и да бързам”.

Болки в рамото, заради които не е могъл дори да вдигне чаша – толкова сериозна е била травмата на Григор Димитров в рамото, заради която пропусна голяма част от сезона, а когато бе на корта, имаше доста проблеми.

„Когато бях 70-и в света, всеки мач ми се струваше като изкачване на планина. Промених много неща и в самата ракета, което ми даде повече свобода от бекхенд, отпусках ръката. Промени се и сервисът. В Индиън Уелс се събуждах в 3 часа през нощта с болки в рамото и всяка вечер бях в болницата. Мислех си ще се отказвам ли, какво мога да променя. Едвам вдигах чаша с вода. Сутринта отивах в болница, а вечерта се връщах”, каза Димитров.

Григор говори и за бъдещето на кариерата си: “Виждам се да играя и след 10 години. Тогава целите ми трябва да са различни. Надявам се тялото ми да позволи. Не всеки може да се радва на такава кариера (б.а като на Федерер). Човек не е застрахован.”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране