13.10.2021 | 7:46
Националите ни постигнаха победа, Румен Радев в публиката със сина си
България обърна Северна Ирландия с два гола на Тодор Неделев

България спечели едва втория си мач от началото на световните квалификации, като успехът дойде след обрат над Северна Ирландия – 2:1.

И двете попадения вкара Тодор Неделев.

Вратарят на Арда Иван Караджов стори поредица от геройства през първата част, като на няколко пъти спря топката току пред гол-линията след точните удари на съперника. Но стената му рухна след добавката на Конър Уошингтън в 35′.

Тодор Неделев обаче се развихри през второто полувреме, стреляйки на два пъти по прекрасен начин с левия си крак от близка и средна дистанция. Особено впечатление направи вторият му гол, който намери високо ъгъла на вратата зад Бейли Пийкок-Феръл.

Стигна се и до меле в последните минути на редовното време, когато Далас тръгна да дърпа Турицов, за да го изправи на крака, когато десният ни бранител получи удар при една спорна топка между двамата. Това накара Малинов да се хвърли в защита на своя съотборник, но за щастие ситуацията се размина с по един жълт картон за двамата провинили се футболисти.

Президентът Румен Радев бе един от малцината на трибуните на стадион „Васил Левски“, които имаха възможността да изгледат срещата на живо. Любопитното обаче бе, че държавният глава не бе във VIP ложата, а бе седнал със сина си Георги сред останалите запалянковци в сектор „А“.

Междувременно Швейцария спечели с 0:3 гостуването си на Литва и така официално страната ни изгуби и теоретичен шанс за класиране на Мондиала в Катар догодина.

Последният мач в този цикъл ще бъде срещу „часовникарите“ на 15 ноември в Люцерн.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране