12.05.2022 | 22:27
На Фандъкова от 17 г. всичко й е тежко, трудно и проблемно, защо да се мъчи още – оставка!
Ревът за пари от държавата, за да се покрият резултатите от некадърното управление, беше по-силен от всякога, коментира Борис Бонев

Много ѝ е тежко кметуването на г-жа Фандъкова, въпреки че тя не носи отговорност за нищо“, написа в профила си във „Фейсбук“ Борис Бонев, като обобщи в едно изречение случващото се в кметския живот.

„Поне това са изводите от поредното ѝ безлично интервю днес по бТВ“, каза той.

„За сметка на това ревът за пари от държавата, за да се покрият резултатите от некадърното управление, беше по-силен от всякога“, заяви общинският съветник.

„Кметът от 17 години не носи вина, че 12 000 деца са без място в детските градини. Кметът от 17 години не носи вина, че градският транспорт е във фактически фалит и не е реформиран. Кметът от 17 години не носи вина, че „Топлофикация“ има над 1 млрд. лв. задължения“, каза основателят на „Спаси София“.

„На кмета от 17 години всичко ѝ е тежко, трудно и проблемно. Защо да се мъчи още – оставка“, категоричен е Борис Бонев.

Ето какво още написа той:

Столична община отново е мащеха за над 10 000 деца!

Днес стана ясно, че 45% от малчуганите, кандидатствали за общинска детска градина или ясла ще останат извън тях. Почти всяко второ дете няма да получи място, с което животът на родителите се превръща в кошмар – невъзможност за връщане на работа, ангажиране на роднини или огромни и непосилни разходи от 800 лв. на месец за частна градина.
Ето това са последствията от катастрофалната #РаботаРаботаРабота на Фандъкова и ГЕРБ, на които 16 години не стигнаха поне да намалят проблема. Те просто толкова си могат, въпреки че няколко поредни правителства подариха на София десетки милиони за строителство на нови детски заведения. Обещаваните нови и разширени детски градини и ясли все остават за “догодина”. ГЕРБ допусна застрояването на цели нови квартали без никакви детски градини и училища и докато разрешителните за строеж се взимат, Общината не инвестира обратно, за да може кварталите да са годни за живот.
Едва ли има по-показателен пример за абсолютната неспособност на управлението на София от кризата с детските градини. Всяко второ дете не може да намери място в детска градина и то в столицата на държавата в най-дълбока демографска криза в ЕС, която за четвърти мандат се управлява от педагог!

https://www.facebook.com/spasisofia/posts/3199218853696107

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране