08.05.2022 | 21:34
Нинова: Никой не познаваше Радев, oбикалях с него по села и паланки (ВИДЕО)
"Той знае много добре, че тези износи сега са по договори, сключени от неговите служебни кабинети"

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, която даде интервю за предаването „Защо, г-н министър“ по bTV, говори и за Румен Радев.

На въпрос как би отговорила на критиките на президента за оръжията тя коментира, че думите му са манипулация.

“Той знае много добре, че тези износи сега са по договори, сключени от неговите служебни кабинети”, на свой ред нападна лидерът на БСП.

“Аз имам лична отговорност за успеха на Румен Радев. Никой не го познаваше, срещу мен застана цялата партия и цялата държава. Един месец съм обикаляла по села и паланки с него, той не можеше да говори политически. Всичко това бяха усилия на БСП”, изтъкна заслугите си Нинова в отговор на въпрос дали Радев все още е президент на левицата.

Нинова била изненадана от някои негови реакции, като изрази надежда Радев да остане обективен в оценките си.

Вицепремиерът за сетен път повтори тезата си, че страната ни не изнася оръжие за Украйна, въпреки непрестанните доказателства за обратното. И допълни, че България от години изнася оръжие за 50-60 страни в света и когато те го купят, държавата ни не може да им държи сметка какво правят с него.

“Обвиняват ни в лицемерие, че тайно изнасяме. Това е абсурдно”, отсече вицето и предостави папка, която съдържа пълен отчет по държави, оръжия, стоки с двойна употреба и боеприпаси – кое къде е изнесено.

Цялото интервю!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране