23.06.2022 | 11:43
Нинова: Новото мнозинство блокира държавата и обрича хората
"Шокираща е безотговорността на новата коалиция ГЕРБ, “Възраждане“, ИТН и ДПС"

Новото мнозинство блокира държавата и обрича хората, заяви в социалните мрежи лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова след като стана ясно, че за втори пореден ден работата на Народното събрание не може да започне заради липсата на кворум.

„Шокираща е безотговорността на новата коалиция ГЕРБ, “Възраждане“, ИТН и ДПС. Днес отново не влязоха в залата и провалиха кворума на парламента. Свалихте Минчев, свалихте правителството. Едни заради егото си, други заради интересите си.

А интересите на народа?

Ако до петък не се приеме бюджетът на Държавното обществено осигуряване, през юли няма да има увеличение на пенсиите. Ако не се приеме Законът за енергетиката, няма да се изземат свръхпечалбите от енергийните дружества и няма да се подкрепят фирмите. Следват фалити и безработица. Ако не се намали ДДС и не се премахне акциза, горивата няма да поевтинеят.

Новото мнозинство е прокризисно. То блокира държавата. То ни вкара не само в политическа криза, но обрича народа на глад на прага на тежка есен и още по-тежка зима. Събрахте се! Хайде управлявайте! Поемете и понесете отговорност за безотговорността си“, пише Нинова.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране